Κορωνοϊός: Ανοιχτές από σήμερα οι εκκλησίες - Διχάζει η Θεία Κοινωνία

Από 17 Μαΐου θα μπορούν να παρακολουθούν και τις Θείες Λειτουργίες

Άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους οι ιεροί ναοί και οι πιστοί έσπευσαν να ανάψουν ένα κερί, να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν. Από τις 17 Μαΐου θα μπορούν να παρακολουθήσουν και τις Θείες Λειτουργίες, ενώ το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, παραμένει πηγή διαφωνίας ανάμεσα σε εκκλησία και επιστήμονες.  

Κορωνοϊός: Μασάζ και πιλάτες στην υπηρεσία του πολίτη...παρά την απαγόρευση

Η κάμερα του Star βρέθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών και κατέγραψε εικόνες σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να τηρούνται εν μέσω πανδημίας. Στην είσοδο του ναού υπάρχει αντισηπτικό, ενώ κάθε άτομο που εισχωρεί στο ναό πρέπει να απέχει 1,5 μέτρο απ΄τον καθένα τουλάχιστον. 
Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές μόνο για ατομική προσευχή ενώ μέχρι τις 16 Μαΐου οι λειτουργίες θα συνεχίσουν να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών. 

Διχάζει και πάλι η Θεία Κοινωνία 

Αυτό που εξακολουθεί να διχάζει είναι το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας. Το θέμα είναι αδιαπραγμάτευτο για την εκκλησία, όπως  ανέφερε η Ιερά Σύνοδος, οι επιστήμονες όμως εμφανίζονται επιφυλακτικοί.
Όπως τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics : «Να γίνεται  με ασφαλή τρόπο, όχι με τον τρόπο που γίνεται τώρα. Είναι θέμα δημόσιας υγείας όχι αντίθεσης με την Θεία Κοινωνία».

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 110 εκατ. SMS στάλθηκαν στο 13033

Σε διαδικτυακή συζήτηση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έβαλε τα όρια ανάμεσα στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και στον τρόπο που πραγματοποιείται.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είπε «Το σώμα και το αίμα του Κυρίου μας δεν μεταφέρει καμία ασθένεια, κανέναν ιό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι γήινα».

Γαμήλιο γλέντι στη μέση του δρόμου 

Πάντως αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, ο κορωνοϊός δεν έχει λόγο. Λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησία μια νύφη από την Κοζάνη έστησε χορό στο δρόμο και το γλέντησε η γειτονιά. 

Θρήνος για 26χρονο αθλητή που «έφυγε» ξαφνικά κατά τη διάρκεια προπόνησης

Απολυμάνσεις στα Λύκεια του Δήμου Αθηναίων 

Στο χορό της απολύμανσης μπήκαν όμως και τα κτιριακά συγκροτήματα που στεγάζονται τα λύκεια του Δήμου Αθηναίων, για να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και καθηγητές της Γ’ Λυκείου. Τις επόμενες ημέρες οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top