Κορωνοϊός: Μασάζ και πιλάτες στην υπηρεσία του πολίτη...παρά την απαγόρευση

Τι σκαρφίζονται διάφοροι ιδιοκτήτες χώρων ευεξίας

Τι κι αν απαγορεύτηκαν μασάζ, personal προπονήσεις, γιόγκα και πιλάτες. Για κάποιους επιχειρηματίες φαίνεται να είναι αδιάφορο, αφού σήμερα όχι μόνο λειτούργησαν κανονικά τα καταστήματά τους αλλά ήταν και γεμάτο το πρόγραμμα για μια σχεδόν εβδομάδα.

Άρση μέτρων: «Τσουχτερά» πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας

Μπροστά στο κέρδος, τι είναι η δημόσια υγεία; Με αυτήν την επικίνδυνη λογική, ιδιοκτήτες χώρων ευεξίας, έβαλαν σήμερα το κλειδί στην πόρτα και υποδέχτηκαν πελάτες που ζητούσαν μασάζ.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μιλώντας στo δελτίο ειδήσεων του Star είπε: «Ο βασικός λόγος για το μασάζ είναι ότι υπάρχει στενή σωματική επαφή με τα χέρια , αλλά άλλο πράγμα το μασάζ με τα χέρια κι άλλο πράγμα με ένα τσιμπιδάκι να βγάζεις κάποιες τρίχες». 

Ξανά στους δρόμους οι Αθηναίοι μετά από την σταδιακή άρση των μέτρων

Στα «απαγορεύεται» είναι και οι πιλάτες όχι όμως για όλους. Όπως είπε υπάλληλος σε χώρο γυμναστικής, αν προφασιστούμε κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα ίσως και να κλείσουμε ραντεβού, ενώ όσων αφορά τις personal προπονήσεις ο κος Βατόπουλος τόνισε, πως «Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν προς το παρών απαγορευτεί, διότι περιλαμβάνουν πολύ στενή σωματική επαφή ανάμεσα σε δυο ανθρώπους ή και παραπάνω από 2 ανθρώπους».

Το μυστήριο με τους ασθενείς που αναρρώνουν και ξαναβγαίνουν θετικοί

Ευτυχώς για τη δημόσια υγεία η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών ομορφιάς πειθάρχησαν στις απαγορεύσεις. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top