Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνεται η Θεία Λειτουργία - Εκτάκτως και τις καθημερινές

Μεγαλώνει η λίστα αναμονής για τα εκκλησιαστικά μυστήρια

Τις πύλες τους ανοίγουν ξανά οι εκκλησίες τη χώρας την Κυριακή 17 Μαΐου, ενώ οι πιστοί θα προσέρχονται εντός των ναών μετά τη χρήση αντισηπτικού και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Η απόφαση αυτή θα ισχύει μέχρι και τις 5 Ιουνίου. Πώς θα τελείται όμως η Θεία Λειτουργίας;

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι εκκλησίες με λίγους πιστούς και αντισηπτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες της Άννας Λίτινα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από την ερχόμενη Κυριακή σε κάθε Ιερό Ναό της χώρας θα βρίσκεται ένας επιτηρητής που θα φοράει γάντια και μάσκα και θα ελέγχει την είσοδο των πιστών. Μάλιστα, αναμένεται να συμβουλεύει τους πιστούς να χρησιμοποιούν το αντισηπτικό που θα βρίσκεται σε εμφανές σημείο στην είσοδο της εκκλησίας ή σε κάποιο έπιπλο, θα τους συνιστά να φορούν τη μάσκα τους και θα επιτηρεί αν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Κορωνοϊός: Ανοιχτές από σήμερα οι εκκλησίες - Διχάζει η Θεία Κοινωνία

Όσοι δεν προλάβουν να εισέλθουν στο ναό, καθώς θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 10 τ.μ., θα μπορούν να παρακολουθούν τη λειτουργία από το προαύλιο της εκκλησίας, πάντα με απόσταση.

Μεγάλη η λίστα αναμονής στα εκκλησιαστικά μυστήρια

Όλο και μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται από τους πολίτες που θέλουν να πραγματοποιήσουν τον γάμο τους ή τη βάπτιση των παιδιών τους, με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί, οι ιεράρχες αποφάσισαν να τελούν τα μυστήρια και τις καθημερινές, όπως επίσης καθημερινή θα γίνονται και οι λειτουργείες σε όσους ναούς υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top