Στο 401 ΓΣΝΑ ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τα κρούσματα κορωνοϊού

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 11 κρούσματα σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών βρέθηκε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 6 Μαΐου κατά την ημερήσια ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Στους 147 οι νεκροί - 21 νέα κρούσματα, 2.663 συνολικά

Όπως είχε χθες κάνει γνωστό ο κ. Τσιόδρας κατά την ενημέρωση, εντοπίστηκαν 11 νέα κρούσματα σε «υγειονομική δομή» των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίστηκε πως από έλεγχο που έγινε στο 401 ΓΣΝΑ επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 26 Απριλίου, ο απόστρατος της ΕΛΑΣ νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του 401 με άλλο πρόβλημα υγείας και άγνωστο το πότε νόσησε με κορωνοϊό. Μάλιστα, φαίνεται ότι κόλλησε συνολικά τρεις συγγενείς του που τον επισκέφθηκαν στο θάλαμο, τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο και δεν ήταν στρατιωτικοί, καθώς και τρεις νοσηλεύτριες, οι οποίες μπήκαν ήδη σε καραντίνα. 
 

Υπουργείο Άμυνας: Μόνο ένα το νέο κρούσμα στις Ένοπλες Δυνάμεις   

«Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο», επεσήμανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται  ότι δεν είναι πρώτη φορά που ο Σωτήρης Τσιόδρας επισκέπτεται δομή όπου εντοπίστηκε εστία μόλυνσης του κορωνοϊού, καθώς το ίδιο είχε πράξει τόσο στον συνοικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, αλλά και στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», όπου επίσης υπήρχε εστία του ιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top