Κορωνοϊός: Στους 147 οι νεκροί - 21 νέα κρούσματα, 2.663 συνολικά

36 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Στους 147 ανήλθε η μαύρη λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας, αφού κατέληξε 89χρονη που νοσηλευόταν στο Σωτηρία, ενώ ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 11 είναι από δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.663.

«Ευαγγελισμός»: Με κορωνοϊό η προϊσταμένη της κλινικής για Covid-19

Σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοινώθηκε ακόμα ότι  36 άνθρωποι νοσηλέυονται σε ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη, ενώ 82 συνάνθρωποί μας εξήλθαν από αυτές.

Από τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα 603 συνδέονται με κρούσματα από το εξωτερικο, ενώ 1.326 συνδέονται με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

ΕΟΔΥ: Ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού σε κλειστές δομές έδειξαν τα τεστ

Αναφορικά με τον τρόπο καταγραφής των θανάτων, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι η ταξινόμηση τους γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οποιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου και πως στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων.

Κορωνοϊός: 147 οι νεκροί στη χώρα - Κατέληξε 89χρονη στο «Σωτηρία»

«Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορωνοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, σημείωσε πως η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας.

Σε μια ευχάριστη είδηση, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σε ανακοίνωση Ολλανδών επιστημόνων παρουσιάστηκε ανθρώπινο αντίσωμα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία.
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top