ΕΟΔΥ: Ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού σε κλειστές δομές έδειξαν τα τεστ

Οι κινητές μονάδες του οργανισμού πραγματοποίησαν περίπου 1.000 τεστ

Ευχάριστα και αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα από τα πρώτα 1.000 τεστ περίπου που πραγματοποίησαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε κλειστές δομές. 

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά, κάτι βέβαια που χαροποιεί τους επιστήμονες, αλλά δεν τους εφησυχάζει. 

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη. 

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ η επιδημία φθίνει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε, αλλά να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. 

Εξήγησε ακόμα ότι η εικόνα που έχουμε τώρα για τα κρούσματα στη χώρα μας είναι εκείνη που επικρατούσε πριν από μία εβδομάδα, δέκα μέρες και προειδοποίησε πως αν χαλαρώσουμε μπορεί σε δέκα μέρες από σήμερα η εικόνα να είναι πολύ διαφορετική. 

Δεν έκρυψε επίσης την ανησυχία του για τις εικόνες που διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ στην Αγία Παρασκευή, όπου 300 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί σε ένα αυτοσχέδιο υπαίθριο πάρτι, τονίζοντας ότι οι συμπεριφορές αυτές είναι ανεύθυνες και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 

Τέλος ανακοίνωσε πως ο ΕΟΔΥ ξεκινά μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τη σωστή χρήση της μάσκας, ώστε να είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο προφύλαξης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top