Συγκέντρωση καλλιτεχνών στο Σύνταγμα: Ζητούν τη στήριξη του κλάδου

Εκατοντάδες καλλιτέχνες πλήττονται από την πανδημία κορωνοϊού

Με γάντια, μάσκες και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξή τους. 

Περίπου 2.000 άτομα, κρατώντας πανό και σημαίες έκλεισαν για λίγη ώρα τη λεωφόρο Αμαλίας, όπου διεκόπη η κίνηση των οχημάτων. 

«Oι δουλειές μας έκλεισαν πρώτες και θα ανοίξουν τελευταίες. Δεν μπορούμε να μείνουμε στον πάγο  .δεν μπορούμε να τραβάμε την πριζα απο ένα κλάδο»,  δήλωσε η τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα.

Από την πλευρά των υγειονομικών, ο κ. Γιώργος Σιδέρης απευθυνόμενος στους καλλιτέχνες είπε:

«Μας δώσατε δύναμη για να μην αφυδατωθεί το μυαλό και η καρδιά μας». 

Συμβολική διαμαρτυρία καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Εργασίας

Χιλιάδες εργαζόμενοι στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική και κάθε μορφής τέχνης πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι καλλιτεχνικές επιχειρήσεις άλλωστε, θέατρα, μουσικές σκηνές, ήταν από τις πρώτες που έκλεισαν μετά την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα μας. 

Σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη παρουσίασε τα μέτρα στήριξης  των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού και ανακοίνωσε πότε θα ανοίξουν θερινά σινεμά, μουσεία αρχιαολογικοί χώροι και πώς θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις. 

Τα μέτρα στήριξης για τους καλλιτέχνες - Ανοίγουν θερινά σινεμά και μουσεία

Στις 19:30 στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν έξω απο ΚΘΒΕ ηθοποιοί, μουσικοί, ζωγράφοι και καλλιτέχνες για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας τους λόγω κορωνοϊού και την ανεργία στον τομέα του Πολιτισμού.

Στα Γιάννενα επίσης στις 19:00 το απόγευμα οι μουσικοί με κλαρίνα θα κάνουν διαμαρτυρία στην πλατεία έξω από το Κάστρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top