Με μάσκες και τις απαραίτητες αποστάσεις η κίνηση στο Μετρό

Ποια λάθη κατέγραψε το star.gr όταν φοράμε τις μάσκες

Δείτε εδώ τι είπαν στο star.gr οι επιβάτες του μετρό στο Σύνταγμα

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση της προστατευτικής μάσκας προσώπου για όσους χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Από το πρωί, η κίνηση στους συρμούς του μετρό ήταν μειωμένη, με τους επιβάτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία όπως φάνηκε από αυτοψία του star.gr στο σταθμό Σύνταγμα, να εφαρμόζουν τις οδηγίες Πολιτικής Προστασίας και να φορούν μάσκες. Για τις ελάχιστες εξαιρέσεις πάντως που είτε «ξέχασαν» τη μάσκα σπίτι, είτε δεν είχαν την πρόθεση να υπακούσουν στις οδηγίες, παρόντες ήταν οι 300 «βοηθοί επιβατών». Τοποθετημένοι σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό μπροστά από τα τουρνικέ, αλλά και σε συγκεκριμένες στάσεις λεωφορείων, φρόντιζαν να υπενθυμίζουν στο επιβατικό κοινό να τηρεί τις φυσικές αποστάσεις, ενώ απαγόρευαν στους «απείθαρχους», την πρόσβαση στις αποβάθρες.

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δε φοράνε μάσκα στα ΜΜΜ»

Οι περισσότεροι επιβάτες μπήκαν μετά από αρκετές ημέρες στο μετρό, ενώ φάνηκαν εξοικειωμένοι με τη χρήση της μάσκας, καθώς όπως είπαν «μαζί με τα γάντια έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς τους». Ωστόσο, όπως φάνηκε από την αυτοψία του star.gr αρκετοί είναι όσοι φόρεσαν τη μάσκα τους, αλλά δεν τήρησαν κατά γράμμα τις οδηγίες ορθής χρήσης που έχουν δώσει οι αρμόδιοι. Κάποιοι τις φόρεσαν κατεβασμένες στο ύψος της μύτης, άλλοι άγγιζαν με τα δάκτυλά τους συνεχώς την εξωτερική επιφάνεια, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που μετά τη χρήση της μάσκας, τη δίπλωσαν στην τσέπη, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν εκ νέου.

Κορωνοϊός: Μοναχικά τα μπάνια και από απόσταση

Αποστάσεις και στις σκάλες

Στο πλαίσιο της τήρησης των αποστάσεων έχουν τοποθετηθεί στο δάπεδο των σταθμών του μετρό μπροστά από τις σκάλες και τα τουρνικέ κίτρινες ταινίες, που αναγράφουν «κρατάω απόσταση». Ο κόσμος όπως έδειξε η αυτοψία του star.gr στο σταθμό του μετρό Σύνταγμα, κράτησε τις αποστάσεις και απέφυγε τον συνωστισμό τόσο μέσα στους συρμούς, όσο και στις κυλιόμενες σκάλες,

Μέχρι και τις 10 το πρωί, οι συρμοί κινούνταν με αυξημένη συχνότητα, ανά 6 λεπτά προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ από τις 240 θέσεις κάθε συρμού, διαθέσιμες για το επιβατικό κοινό είναι πλέον μόνο οι μισές. Στις υπόλοιπες προκειμένου να διατηρηθούν οι φυσικές αποστάσεις έχει τοποθετηθεί κόκκινη απαγορευτική ταινία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top