Κορωνοϊός: Ένας θάνατος και μόλις 6 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες

Ποιες μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες;

Μόλις έξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε την Κυριακή ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα. 

Κορωνοϊός: Κατέληξε 76χρονη που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ

Ο συνολικός αριθμός καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 2.626 και ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 144, μετά τον θάνατο μιας 76χρονης γυναίκας νωρίτερα στο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση, 37 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα, ενώ 78 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 79.332 τεστ για τον ιό.

Ποιες μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες;

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηγεωργίου τόνισε την αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας και προέβη σε διευκρινίσεις για τις μάσκες προστασίας.

Καθηγητής Βατόπουλος για κορωνοϊό: «Η ρεμντεσιβίρη φρενάρει τα συμπτώματα»

Συγκεκριμένα, είπε πως «αν και στην αρχή δεν ήταν απαραίτητη η χρήση, τώρα αυτό είναι απαραίτητο και να δώσουμε λίγο περισσότερη βαρύτητα στη χρήση της. Όταν λέμε μάσκα εννοούμε ένα κομμάτι υφάσματος που θα καλύπτει το στόμα και τη μύτη». 

Όπως υπογράμμισε, οι πολίτες δεν πρέπει να επιλέγουν τις μάσκες με βαλβίδες εκπνοής καθώς χρησιμοποιούνται μόνο από τους υγειονομικούς. Οι απλές υφασμάτινες μάσκες, μετά τη χρήση τους, πρέπει να πλένονται με καυτό νερό και να σιδερώνονται, ώστε να χρησιμοποιηθούν ξανά με ασφαλή τρόπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top