Καθηγητής Βατόπουλος για κορωνοϊό: «Η ρεμντεσιβίρη φρενάρει τα συμπτώματα»

Όσα είπε για την καταπολέμηση του ιού, τις μάσκες και την άρση των μέτρων

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR και την Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, για τη σωστή χρήση των μασκών, την άρση των μέτρων από την ερχόμενη Δευτέρα αλλά και τη χρήση της ρεμντεσιβίρης για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ρεμντεσιβίρη: Είναι το νέο ελπιδοφόρο φάρμακο για τον κορωνοϊό;

Ο καθηγητής αρχικά αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό βήμα που έχει γίνει κατά του Covid-19 με τη χρήση της ρεμντεσιβίρης. «Το αποτέλεσμα μιας μεγάλης επιστημονικής μελέτης όπου συμμετείχαν 1000 ασθενείς -μάλιστα κι από ελληνικά νοσοκομεία-, φάνηκε ότι οι ασθενείς που πήραν το συγκεκριμένο φάρμακο έγιναν καλά σε 11 ημέρες, ενώ αυτοί που πήραν και το φάρμακο είχαν και λιγότερους θανάτους» είπε για τη θεραπεία που ουσιαστικά… φρενάρει τα συμπτώματα του κορωνοϊού, ενώ χρησιμοποιείται μόνο νοσοκομειακά αφού γίνεται ενδοφλέβια.

Όπως ξεκαθάρισε ο κύριος Βατόπουλος: «Είμαστε σε καλό δρόμο… Πήρε την έγκριση από το FDA το αμερικάνικο. Πήρε την επείγουσα έγκριση για φάρμακα που πιθανόν να λειτουργούν», σχολίασε, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να είμαστε τόσο αισιόδοξοι για τη χρήση της ρεμντεσιβίρης, ωστόσο είμαστε σε καλό δρόμο.

Στη συνέχεια ο κύριος Βατόπουλος έδωσε τις συμβουλές του σε σχέση με τις ασφαλείς μάσκες που πρέπει να χρησιμοποιούμε για την προστασία μας. Οι μάσκες με φίλτρο δεν είναι κατάλληλες, αφού κρατάνε τα σταγονίδια αυτού που τη φοράει.

Ο Δρ. Φαούτσι εκθειάζει την Ελλάδα για το Remdesivir

Κλείνοντας, για την άρση των περιοριστικών μέτρων τόνισε ότι δεν μπορούμε να μπούμε μέσα σε μια γυάλα. «Αν ο μέσος άνθρωπος καταλάβει τον μηχανισμό που λειτουργεί η νόσος… δηλαδή το τρίπτυχο σταγονίδια, χέρια κι επιφάνειες, θα μπορέσει να προσαρμόσει τη ζωή του γύρω από αυτές τις αρχές». Έτσι θα μάθουμε να προστατευόμαστε μόνοι μας.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top