Το ένα μετά το άλλο ακούγονται όλο και πιο ηχηρά τα θετικά σχόλια για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού από την Ελλάδα. Τελευταία αυτά του επικεφαλής λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φαούτσι, ο οποίος εκθείασε τον ρόλο της χώρας μας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας από τον ιό.
Ο Δρ. Φαούτσι, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Οβάλ Γραφείο, αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της ρεμδεσιβίρης, που όπως είπε ανοίγουν τον δρόμο για πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.
«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε.
Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι παρέχει κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση ρεμντεσιβίρης σε ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό.