Κορωνοϊός: Αυξημένη η ζήτηση προστατευτικών μασκών

Ποιος είναι ο ορθός τρόπος αποθήκευσής τους

Δείτε εδώ πόσο κοστίζουν οι μάσκες και πώς θα πρέπει να τις αποθηκεύουμε

Μαζικά στα φαρμακεία έστειλε τους πολίτες η ανακοίνωση της κυβέρνησης για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους, επιχειρήσεις, ΜΜΜ, ΤΑΞΙ, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή, ως μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό. «Από χθες είναι νούμερο ένα κωδικός, η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα», δηλώνει φαρμακοποιός σε αυτοψία του star.gr. 

Μάσκες μιας χρήσης κατά του κορωνοϊού made in Greece, στο star.gr

Για την ώρα υπάρχει επάρκεια στην αγορά, με την τιμή της χειρουργικής μάσκας μίας χρήσης να κυμαίνεται από 70 έως 90 λεπτά του ευρώ αναλόγως με τον προμηθευτή. Πιο ακριβές πωλούνται οι υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων που πωλούνται προς 7-8 ευρώ οι δύο. «Οι χειρουργικές μάσκες κυκλοφορούν σε διαφορετικά χρώματα, ενώ περιμένουμε και άλλους τύπους μάσκας, με φίλτρα και άνθρακα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη σε τι τιμή θα μπορεί να τις προμηθευτεί ο καταναλωτής» είπε.

Επιστροφή στο σχολείο: Πότε και πού πρέπει να φορούν μάσκες οι μαθητές

«Οι περαστικοί συνήθως αγοράζουν 2-3 μάσκες, ενώ όσοι μένουν κοντά στην περιοχή του φαρμακείου ζητούν 10 τεμάχια» πρόσθεσε.Αναφορικά με τον ορθό τρόπο προφύλαξης των μασκών, η φαρμακοποιός σημείωσε ότι ιδανικά θα πρέπει να τοποθετούνται σε αεροστεγή σακουλάκια για να προστατεύονται από τον αέρα και την υγρασία. 
«Η λειτουργία τους ξεκινάει όταν έρθουν σε επαφή με τον αέρα, οπότε έτσι μειώνεται ο χρόνος χρήσης τους», εξήγησε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τη μάσκα  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top