Επιστροφή στο σχολείο: Πότε και πού πρέπει να φορούν μάσκες οι μαθητές

Προαιρετική η χρήση τους στα σχολικά

Το άνοιγμα των σχολείων είναι προ των πυλών και τα ερωτήματα που γεννιούνται για την σωστή και ασφαλή επιστροφή στα θρανία βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Οι μαθητές ετοιμάζονται και όπως φαίνεται πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση ιατρικής μάσκας.

Οδηγίες ΕΟΔΥ: Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά την απλή χειρουργική μάσκα

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου από το υπουργείο Υγείας, οι μαθητές δεν υποχρεούνται να φοράνε μάσκα μέσα στο σχολικό και η χρήση τους κρίνεται προαιρετική. Ωστόσο, οι μαθητές που θα πηγαίνουν στο σχολείο με τα ΜΜΜ πρέπει να φορούν μάσκα, όπως κρίνεται απαραίτητο για όλους τους επιβάτες.

Ανοίγουν τα σχολεία με τάξεις των 15 μαθητών–Πώς θα γίνουν οι Πανελλαδικές

Τι θα γίνει με τις μάσκες στα διαλείμματα

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με το άνοιγμα των σχολείων αναμένονται νέες αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας τους. Μία από αυτές είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται τα διαλείμματα, καθώς όπως προβλέπεται θα γίνονται πολλά και τακτικά διαλείμματα, ώστε να μην συγχρωτίζονται όλοι οι μαθητές μαζί.

Κεραμέως: Πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία - 15/6 οι Πανελλαδικές

Στην περίπτωση των διαλειμμάτων, βέβαια, κρίνεται απαραίτητη η χρήση μάσκας ενώ οι μαθητές θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν βγάζουν και επανατοποθετούν τις μάσκες τους, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσής τους από τη λάθος εφαρμογή.

Μάλιστα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάνω από δύο μάσκες για τη διασφάλιση της υγείας τους.

Θα υπάρχει θερμομέτρηση στα σχολεία;

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, η θερμομέτρηση δεν αποδίδει αποτελεσματικά στον εντοπισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς μπορεί κάποιος να νοσεί και να μην εμφανίζει συμπτώματα.

Έτσι, λοιπόν, δεν προβλέπεται η θερμομέτρηση στα σχολεία και οι μαθητές θα ήταν ορθό να θερμομετρούνται στο σπίτι και να παρακολουθούν ευλαβικά την κατάσταση της υγείας τους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top