Ρόδος: Έκαναν περιφορά Επιταφίου τα ξημερώματα παρά την απαγόρευση!

Επεισόδια και στη Χίο στην πρώτη Ανάσταση

Στον Αρχάγγελο της Ρόδου, το χωριό έβγαλε, όπως κάθε χρόνο, τον επιτάφιο λίγο πριν τα ξημερώματα. Αστυνομική δύναμη στην περιοχή δεν φαίνεται να υπήρχε και η περιφορά έγινε κανονικά με τους πιστούς να ακολουθούν χωρίς να τηρείται καμία απόσταση ασφαλείας. 

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες που έκαναν επεισόδια σε εκκλησία στον Κορυδαλλό

Τι και αν οι εκκλησίες είναι κλειστές λόγω κορωνοϊού και απαγορεύεται η είσοδος σε πιστούς. Στη Ρόδο έκαναν του κεφαλιού τους. 

Με τις λαμπάδες ανά χείρας, ακολούθησαν τον Επιτάφιο μέσα στα στενάκια, ενώ προπορευόταν κάποιος που κρατούσε ελληνική σημαία.

Επιτάφιοι... μόνοι αλλά στολισμένοι σε όλη την Ελλάδα

Επεισόδια και στη Χίο στην πρώτη Ανάσταση

Αυτή τη φορά η θορυβώδης Ανάσταση στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου ήταν διαφορετική. Ο ιερέας έτρεχε στον άδειο ναό μοιράζοντας βάγια στους ελάχιστους, οι οποίοι επιτρεπόταν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. Έξω από την Παναγιά Ευαγγελίστρια οι αστυνομικοί σταμάτησαν μια πιστή, η οποία επιχείρησε να μπει στην εκκλησία.

Παρά τις παραινέσεις των αστυνομικών η γυναίκα επέμενε να μπει στην εκκλησία ζητώντας να δει τον νόμο, για αυτό δηλαδή που όλη η Ελλάδα γνωρίζει.

Πικέρμι: Ιερέας «έσπασε» την καραντίνα και άνοιξε την εκκλησία

Η κατάσταση ξέφυγε όταν η γυναίκα χτύπησε στο χέρι τον αστυνομικό. Τότε αποφασίστηκε η σύλληψή της προκαλώντας την αντίδραση του ιερέα.
Τελικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον ιερέα Χριστόφορο Γουρλή επειδή τέλεσε τη λειτουργία με τις θύρες του ναού ανοιχτές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top