Κορωνοϊός: Θα μπορέσουμε να κάνουμε μπάνια το καλοκαίρι;

Ο Θ.Βασιλακόπουλος μιλά για την «επόμενη μέρα» μετά την πανδημία στο Star

Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star, ο καθηγητής πενυμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεώδορος Βασιλακόπουλος μίλησε για το πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στο να επιστρέψει στην κανονικότητα, δεδομένης της καλής πορείας της χώρας  σχετικά με τη διαχείριση της επιδημίας. 

Ντοκουμέντο: Η Τιτάνια μάχη γιατρών και ασθενών στις ΜΕΘ του Σωτηρία

«Έχω την αίσθηση πως θα ζήσουμε μια τελείως διαφορετική μέρα, διότι δεν υπάρχει φάρμακο με  αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, δεν υπάρχει εμβόλιο και η ανοσία που υπάρχει στον πληθυσμό είναι ελάχιστη. Άρα, το μόνο το οποίο θα πρέπει είναι να μεταφέρουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας στην μετέπειτα καθημερινότητά μας. Θα πρέπει, δηλαδή, να συνεχίσουμε να κρατάμε τις αποστάσεις, να μη βάζουμε ποτέ τα χέρια στο πρόσωπο μας αν δεν τα έχουμε πλύνει, και γενικά να προσαρμόσουμε την κοινωνική μας ζωή. Προβλέπω, χωρίς να συμμετέχω στην επιτροπή των ειδικών, ότι για παράδειγμα τα εστιατόρια θα λειτουργούν πολύ πιο αραιά», δήλωσε ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αλλαγή θα είναι καλή, διότι θα αναγκαστούμε να υιοθετήσουμε καλές συνήθειες υγιεινής. 

Κορωνοϊός: Σε ξενοδοχείο θα φιλοξενούνται οι καρκινοπαθείς από περιφέρεια

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος , όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν και πως θα μπορέσουν οι Έλληνες να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα το καλοκαίρι, ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων, απάντησε χαρακτηριστικά: 

« Νομίζω ότι δεν θα είμαστε πλέον ο ένας δίπλα στον άλλον στις ξαπλώστρες. Αλλά, το να πάμε στην θάλασσα και να κολυμπήσουμε είναι δυνατόν, καθώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μεταδοθεί ο κορωνοιός μέσα από το θαλασσινό νερό. Ακόμα και αν είμαι άρρωστος, η αραίωση που θα έχει ο ιός μέσα στο νερό της θάλασσας είναι άπειρη, οπότε δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από αυτό. Άρα με λίγη προσοχή, νομίζω θα κάνουμε τα μπάνια μας!»

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top