Ντοκουμέντο: Η Τιτάνια μάχη γιατρών και ασθενών στις ΜΕΘ του Σωτηρία

Στο πλευρό των μαχητών νύχτα - μέρα

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι ήρωες όλων μας, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία του κορωνοϊού. Όταν η κάμερα μπαίνει στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων αναφοράς της Αθήνας, καταγράφοντας τη σκληρή καθημερινότητά τους, κάθε εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Κορωνοϊός: Έπαιξαν σε ασθενή που χαροπαλεύει την αγαπημένη του μαντολινάτα

Γιατροί και νοσηλευτές στέκονται στο προσκεφάλι των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική, σαν ακούραστοι φύλακες άγγελοι.

«Καθημερινά είμαστε εδώ μέχρι αργά, εφημερίες, χωρίς ρεπό», λένε οι ήρωες με τις λευκές μπλούζες και φροντίζουν μέρα νύχτα τους ασθενείς, ενώ προσπαθούν να τους κρατήσουν συντροφιά κάνοντας μαζί τους διάλογο, ακόμα και όταν οι ασθενείς δεν ακούνε. 

Με υπομονή και τρυφερότητα που ίσως κρύβεται πίσω από τη μάσκα, αλλά... ξεχειλίζει από τη φωνή.

Κορωνοϊός: Σε ξενοδοχείο θα φιλοξενούνται οι καρκινοπαθείς από περιφέρεια

«Είναι δύσκολα... Είναι δύσκολο να κουβαλάς όλο αυτό το φορτίο των ασθενών, των συγγενών, της κοινωνίας», αναφέρει στο Star η Αντωνία Κουτσούκου, υπεύθυνη ΜΕΘ στην Α΄ Παν. Κλινική ΕΚΠΑ του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Για τους σύγχρονους ήρωες αυτής της πρωτόγνωρης μάχης, ο χρόνος κυλά μέσα από την εικόνα και τους ήχους των μόνιτορ. Οι αναπνευστήρες είναι τα όπλα ενάντια στον εχθρό. Όμως η κούραση φεύγει... μαζί με κάθε ασθενή που καταφέρνει να νικήσει.

Ο κύριος Σταυρόπουλος είναι ένας από τους νικητές αυτής της μάχης και κατάφερε να βγει από την εντατική. με λίγες λέξεις, τα λέει όλα.

Κορωνοϊός: Στους 105 οι νεκροί- 15 νέα κρούσματα, 2.207 συνολικά

«Οι άνθρωποι είναι ήρωες… Ήρωες! Αυτά που κάνουν λίγοι τα κάνουν. Μπαίνουνε, βγαίνουμε, δε μπορούν να αναπνεύσουν με αυτά που φοράνε. Όταν βγήκα και μου είπαν ότι είμαι καλά ήταν η πιο συγκινητική στιγμή», λέει ο κ. Σταυρόπουλος.

Όμως, ανάμεσα στις μικρές καθημερινές νίκες παραμονεύει κι ο θάνατος. Όταν οι ελπίδες των γιατρών λιγοστεύουν, η θλίψη και η συμπόνια και η συγκίνηση ... αφθονούν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top