Κορωνοϊός: Έπαιξαν σε ασθενή που χαροπαλεύει την αγαπημένη του μαντολινάτα

Συγκινητικές ιστορίες από τη ΜΕΘ του «Σωτηρία»

Οι ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομείων είναι τον τελευταίο καιρό οι χώροι, όπου γίνονται θαύματα. Όπου οι προσευχές γιατρών, ασθενών, συγγενών ενώνονται για την καλύτερη εξέλιξη όσων νοσηλεύονται εκεί. Είναι ο Γολγοθάς ασθενών και οικογενειών, είναι ο τόπος που άγγελοι με λευκές στολές, μάσκες και γυαλιά κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν όσους νοσούν από τον κορωνοϊό

To Star στα άδυτα της πτέρυγας Covid-19 του «Ευαγγελισμού»

Ο Alpha βρέθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», όπου νοσηλεύονται σχεδόν οι μισοί ασθενείς με κορωνοϊό στην Αθήνα. Εκεί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παλεύει ακάματα, καθημερινά, με φροντίδα και νοιάξιμο, ώστε να σωθούν όσοι περισσότεροι γίνεται. 

Το βάρος των ασθενών, των συγγενών και ολόκληρης της κοινωνίας έχει πέσει πάνω στους ώμους τους κι εκείνοι το σηκώνουν αγόγγυστα, χωρίς να λυγίζουν.

Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια - Σε 12 μήνες το εμβόλιο

Οι ιστορίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά γεμίζουν τις καρδιές τους συγκίνηση, αισιοδοξία και πολλές φορές λύπη. 

«Έχουμε έναν ασθενή που νοσηλεύεται αρκετό καιρό και μάλλον δε θα πάει καλά. Οι συγγενείς τους ενημερώθηκαν ότι μάλλον δε θα πάει καλά και μας ζήτησαν να ανοίξουμε το παράθυρο του θαλάμου, ήρθαν από κάτω και του έπαιξαν την αγαπημένη του μαντολινάτα», είπε η διευθύντρια της ΜΕΘ στον Alpha, με σπασμένη φωνή από τους λυγμούς.

Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει: «Εδώ έως το 2022, πιθανόν ως γρίπη»

Η μεγάλη τους χαρά είναι όταν ένας ασθενής καταφέρνει να βγει από τη μονάδα, έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο. Άλλωστε όπως λένε «αρνούνται να τους νικήσει ένας μονοκύτταρος οργανισμός».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top