Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια - Σε 12 μήνες το εμβόλιο

Τι ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την εξέλιξη της πανδημίας

Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, το οποίο μπορεί να πάρει ακόμα και δύο χρόνια, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, ανέφερε κατά την καθημερινή ανακοίνωσή του ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας

Κορωνοϊός: Στους 103 οι νεκροί στη χώρα μας - Κατέληξε 57χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Ο κ. Τσιόδρας παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο θα αργήσει και η οριστική απαλλαγή μας από τον κορωνοϊό θα γινόταν αν ταυτόχρονα κινούνταν (ο ιός) με την ίδια ταχύτητα σε όλες τις χώρες, ταυτόχρονα παίρναμε όλοι τα ίδια μέτρα και καταφέρναμε να έχουμε το παράδειγμα της Ελλάδας, ώστε να σβήσει η πορεία του ιού.

 

Κορωνοϊός: Νέα πρωτοποριακή μελέτη επιστημόνων σε συνεργασία με τον Τσιόδρα

Όπως τόνισε ο γνωστός λοιμωξιολόγος, αυτό που θα γίνει και ο τρόπος που θα «σβήσει» ο ιός θα είναι είτε το αποτελεσματικό εμβόλιο, όταν αυτό έρθει. Μέχρι τότε οι αποτελεσματικές θεραπείες θα βοηθούν να καταπολεμηθεί ο ιός καλύτερα και η επιβολή μέτρων, όταν αυτά απαιτούνται.

«Η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται. Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα ενθαρρυντικά νέα τις επόμενες εβδομάδες για τα φάρμακα και τους επόμενους μήνες για τα εμβόλια. Φάρμακα που χρησιμοποιούνταν για άλλες ασθένειες, τώρα μελετώνται με στόχο τον κορωνοϊό», επεσήμανε.

Πάτρα: Αρνητικός στον κορωνοϊό ο 15χρονος- Θα γίνει και επαναληπτικό τεστ

Περισσότερα από 70 εμβόλια είναι σε φάση ανάπτυξης

Περισσότερα από 70 εμβόλια είναι σε φάση ανάπτυξης αυτή τη στιγμή, ενώ μόνο ένα από αυτά είναι στη φάση 2, δηλαδή δίνεται λόγω υποσχόμενων αρχικών ευρημάτων σε μεγαλύτερο πληθυσμό εθελοντών. Στόχος είναι η ανίχνευση ανεπιθύμητων ενεργειών και της κατάλληλης δόσης.

Για τα εμβόλια, όμως, η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμη, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ενώ σχολίασε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους 12 μήνες και να παραμένουμε σε επιφυλακή για τα επόμενα δύο χρόνια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top