Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει: «Εδώ έως το 2022, πιθανόν ως γρίπη»

Οι εκτιμήσεις μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Ο κορωνοϊός έχει αποδειχθεί δύσκολος εχθρός και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ήρθε για να μείνει. 

Κορωνοϊός: Έτσι θα γίνει συντονισμένα η άρση των περιορισμών στην ΕΕ

Όπως είπε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολόγιας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο. 

«Θα εξαρτηθεί από την αντοχή του ιού, το πώς θα αλλάζει. Μπορεί να μείνει σαν δεύτερη γρίπη μέχρι το 2022» είπε ο κ. Γώγος στον ΣΚΑΪ.

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή η θεραπεία με πλάσμα θεραπευμένων

«Πιθανόν να είναι ο κορωνοϊός ως μια δεύτερη μικρότερης έκτασης επιδημία για την οποία θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Δεν αποκλείεται καθόλου να περπατάνε μαζί με τη γρίπη» συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

Ο κ. Γώγος υπογράμμισε τη σημασία του εμβολίου στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή με κορωνοϊό μέσα από το νοσοκομείο 

«Έχουμε ένα κενό μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Θέλουμε να βγούμε, να λειτουργήσουμε στην κοινωνία, αλλά να μην μπούμε στο ίδιο λούκι», είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο επιπολασμός του ιού, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Γώγος συλλογική ανοσία με τα μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα μας είναι δύσκολο να υπάρξει.

Κορωνοϊός: 101 θάνατοι και 2.170 κρούσματα στην Ελλάδα

«Από αυτά που σκεφτόμαστε και υπολογίζουμε αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να είναι πάνω από 5% η συλλογική ανοσία», είπε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε πως το επιθυμητό είναι το 20% - 30% του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία. 

Όσον αφορά, τέλος, στα μέτρα εκτίμησε ότι από τα πρώτα θα είναι η άρση περιορισμών των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα ακολουθήσουν τα πιο μικρά και μετά τα πιο μεγάλα καταστήματα.

Κορωνοϊός: Αγώνας δρόμου για τη δημιουργία εμβολίου

Σχετικά με το καλοκαίρι, ο κ. Γώγος τόνισε πως και τότε οι πολίτες θα κολυμπάνε στη θάλασσα διατηρώντας τις αποστάσεις τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top