Κορωνοϊός: 101 θάνατοι και 2.170 κρούσματα στην Ελλάδα

Καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα- 76 ασθενείς σε ΜΕΘ

Δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να μετρά 101 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού, μέχρι σήμερα. Τα τελευταία θύματα είναι ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στο «Αττικόν» και μια γυναίκα 96 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο ΝΙΜΙΤΣ. 

Κορωνοϊός: Ξεκινά στην Ελλάδα η θεραπεία με τα αντισώματα

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε σήμερα 25 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει τις 2.170, εκ των οποίων το 56,2 % είναι άνδρες. Το 25,6% των κρουσμάτων σχετίζεται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ το 40% ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 Κορωνοϊός: Ασθενείς βγαίνουν νικητές από τις ΜΕΘ και χειροκροτούνται

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 76 συμπολίτες μας (εκ των οποίων οι 17 γυναίκες), ενώ εκτός ΜΕΘ βγήκαν 27 ασθενείς. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στη ΜΕΘ είναι τα 68 έτη και το 80% έχει υποκείμενο νόσημα. 

Συνολικά έχουν γίνει έλεγχοι σε 48.798 δείγματα.

Τσιόδρας: «Η νόσος φθίνει»

Ο μειωμένος αριθμός νέων κρουσμάτων αλλά κι ο αριθμός των ασθενών που κατάφεραν να αποσωληνωθούν, γέμισε αισιοδοξία τον καθηγητή. «Η νόσος φθίνει, σβήνει δηλαδή και τελικά εξαφανίζεται. Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη» επεσήμανε ο κ.Τσιόδρας. 

Καραντίνα τέλος για Εχίνο και Φουστάνη

Σήμερα λήγει η Καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα. 

Οι κάτοικοι τήρησαν τους κανόνες και τα κρούσματα περιορίστηκαν στα επτά που είχαν εντοπιστεί εξ αρχής. Δύο άτομα που νοσηλεύτηκαν γύρισαν πλέον στα σπίτια τους. 

Παράταση καραντίνας στη Μεσοποταμία Καστοριάς

Στον αντίποδα,  αποφασίστηκε παράταση καραντίνας στη δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας -του πολύπαθου δήμου Καστοριάς που ήδη μετρά πάνω από 10 νεκρούς - για 10 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 24 Απριλίου, για καθαρά προληπτικούς λόγους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top