Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο

Ανησυχία στο Νησί των Ανέμων

Μύκονος

Και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Μύκονο, όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Στους 68 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα - 60 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βράδυ του Σαββάτου επιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα από το Ινστιτούτο Παστέρ. 

Η ασθενής, βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας, όπου διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις. Αναφορικά με την διαδικασία ιχνηλάτησης των περιστατικών, ενημερώθηκαν οι  αρμόδιες αρχές δηλαδή, ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Κορωνοϊός: Τα τρία τέταρτα των νεκρών στην Ευρώπη – Ξεπέρασαν τις 45.000

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ντίνα Σαμψούνη, «τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ειδικότερα για το νησί μας, εκφράστηκαν στην προχθεσινή έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, να παραμείνουμε σπίτι καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για την λήψη επιπλέον μέτρων. Δηλαδή, φορείς της ασθένειας ή όχι μένουμε σπίτι αδιαπραγμάτευτα».  

Κατήγγειλε επίσης ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά ρατσισμού σε βάρος της οικογένειας της πρώτης ασθενούς και της ίδιας. 

Γιος 52χρονου που πέθανε στο Αττικό: «Ήταν υγιέστατος και τον πήρε ο ιός»

«Κάποιοι ξεχνούν μάλλον, ότι οποιαδήποτε αρρώστια ή ασθένεια είναι τρομακτική για αυτούς που έχουν προσβληθεί από αυτή, και οι οποίοι -όπως δυνητικά ο καθένας μας- είναι ακούσια θύματα που ποτέ δεν ήθελαν να αρρωστήσουν ή να θέσουν τη ζωή τους ή τις ζωές των άλλων σε κίνδυνο.  Η ανθρωπιά μας, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καλείται να πρωταγωνιστήσει, και μόνο τότε θα βγούμε νικητές, ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί», καταλήγει η κυρία Σαμψούνη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top