Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για παραβάτες των μέτρων

Οι αυξανόμενες παραβάσεις τον θορύβησαν

Άρειος Πάγος

Οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κορωνοϊός: Χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία ετοιμάζει η κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιό του, ο κ. Βασίλης Πλιώτας ζητεί από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να μεριμνούν και να σχηματίζουν δικογραφίες τόσο για την παραβίαση του άρθρου 285 (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) του Ποινικού Κώδικα, όσο και για άλλα αδικήματα, όπως είναι της τοκογλυφίας, της εκβίασης, των εγκλημάτων κατά συγκοινωνιών κ.λπ.

 «Επανέρχομαι για να επισημάνω, την αξία και την ανάγκη εγρήγορσης και συνεχούς παρέμβασής σας όταν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, παραβιάζονται να νόμιμα μέτρα που είτε έχουν ήδη διαταχθεί είτε θα διατάσσονται, σχετικώς με την καταπολέμηση και την διάσωση της νόσου του κορωνοϊού, εν όψει και της πρόβλεψης, πρωτίστως του άρθρου 285 του ΠΚ, με τίτλο παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα στείλετε SMS για να μετακινηθείτε

Αυτονόητα, η έρευνα και η δίωξη, θα καταλαμβάνουν, εφόσον τα προκύπτοντα πραγματικά περιστατικά, του ιστορικού γεγονότος, εμπίπτουν στην νομοτυπική υπόσταση εκτός της προναφερόμενης πράξης και στην όμοια, άλλων αξιόποινων πράξεων συρρεουσών αληθώς ή κατ' ιδέα με αυτή, όπως τοκογλυφία της παραγράφου 1 του άρθρου 404 ΠΚ, εκβίασης, εγκλημάτων κατά συγκοινωνίας, κλπ και τις πράξεις αυτές».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. χθες βεβαιώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 2.193 παραβάσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top