Κορωνοϊός: Έξοδοι από το σπίτι για μία ώρα - Έρχεται χρονικός περιορισμός

Αυστηροποιούνται τα μέτρα: Σκέψεις να επιτρέπονται 2-3 sms την ημέρα

Δεδομένη θεωρείται η επέκταση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχουν ανακοινωθεί με ισχύ έως τις 6 Απριλίου.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκαθαρίσει πως τα μέτρα θα «τραβήξουν» τουλάχιστον έως το Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθεί και μία ιδιαίτερα επικίνδυνη – για τη διασπορά του κορωνοϊού– μαζική έξοδος.

Ωστόσο, το γεγονός ότι μια μικρή μειοψηφία «σπάει» με αστείες δικαιολογίες την απαγόρευση κυκλοφορίας, κάνοντας κατάχρηση της ελαστικότητας που υπάρχει, οδηγεί την κυβέρνηση σε αυστηροποίηση του πλαισίου. Ήδη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα που πολίτες στέλνουν 4 ή 5 φορές την ημέρα για επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, για σωματική άσκηση ή για βόλτα στο κατοικίδιο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα 16 νέα μέτρα της επόμενης φάσης

Αυτό είναι το Plan C με πιο αυστηρά μέτρα αν συνεχισθούν οι... βόλτες!

«Η κυβέρνηση εξετάζει την αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τα σπίτια τους», είπε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Σκάι 103, FM.

Θα επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

Όπως είπε, ένα από τα νέα μέτρα του σχεδίου θα είναι η θέσπιση καθορισμένου χρονικού ορίου επιστροφής, από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033. Δηλαδή, εάν – λόγου χάρη – ένας πολίτης δηλώσει ότι πάει στο φαρμακείο, θα του δίνεται ένα περιθώριο πχ. μισής ώρας για να προμηθευτεί αυτό που χρειάζεται.

Ποιοι θα πάρουν το δώρο Πάσχα έως τις 15 Απριλίου

Ένα άλλο μέτρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του star.gr, είναι να μπει περιορισμός στα sms, που μπορεί να στείλει καθημερινά ο κάθε πολίτης, με όριο τα 2 ή 3, ο περιορισμός των λόγων μετακίνησης, αλλά και ο καθορισμός ωραρίου για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις. Στα χαρτιά υπάρχει και το μέτρο του αποκλεισμού των διοδίων, φυσικά με εξαιρέσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα στείλετε SMS για να μετακινηθείτε

Παράλληλα, πιθανόν να καταργηθεί η γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι, στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που έχει συνταχθεί το έντυπο και επομένως δε γίνεται να υπολογιστεί ο χρόνος παραμονής εκτός σπιτιού.

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», είπε ο κ. Πέτσας.

Σοβαρότης μηδέν! Απίστευτες ουρές έξω από τράπεζα-Έρχονται νέοι περιορισμοί

Εξάλλου, και ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις ουρές σήμερα στις τράπεζες, επισημαίνοντας πως αυτές οι εικόνες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα μέτρα για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του ιού.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top