Σοβαρότης μηδέν! Απίστευτες ουρές έξω από τράπεζα-Έρχονται νέοι περιορισμοί

Καμία απόσταση ασφαλείας και καμία προστασία εν μέσω κορωνοϊού

Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, όπου πολίτες έχουν συρρεύσει, σχηματίζοντας τεράστιες ουρές, χωρίς να κρατούν τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας. 

Κορωνοϊός: Προσοχή σε κάρτες αναλήψεων, κινητά και… κούπες

Οι περισσότεροι από αυτούς μάλιστα είναι ηλικιωμένοι που κανονικά δε θα έπρεπε να κυκλοφορούν έξω από τα σπίτια τους.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο ένας είναι πάνω στον άλλο, δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας και καμία απόσταση. Αρκετοί δεν φορούν μάσκες ή γάντια, ενώ επικρατεί έντονος εκνευρισμός, καθώς βιάζονται κιόλας να μπουν στο υποκατάστημα. 

Τρεις νεκροί μέσα σε λίγες ώρες: 46 τα θύματα από τον κορωνοϊό

Σε ερώτηση μάλιστα δημοσιογράφων γιατί βρίσκονται εκεί, πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν είτε ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, είτε ότι δεν έχουν κάποιον στο οικογενειακό τους περιβάλλον να τους εξυπηρετήσει. 

Περιμένουν δε μία και περισσότερη ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθούν, θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και τους υπόλοιπους. 

Αστυνομικοί στο σημείο για να βάλουν τάξη

Βλέποντας τις εικόνες αυτές τι κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έδωσε εντολή σε ομάδες ΔΙ.ΑΣ. να μεταβούν έξω από τράπεζες και να βάζουν τον κόσμο στις ουρές στις κατάλληλες αποστάσεις. 

Χλωροκίνη: Το φάρμακο που δίνει ελπίδες για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Πέτσας: Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές

Σχολιάζοντας τις εικόνες έξω από τις τράπεζες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις για χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία, ώστε να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης με απόφαση Τζιτζικώστα- Ζέρβα

«Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα» τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Το μήνυμα του υπουργείου Υγείας για τον συνωστισμό στα ΑΤΜ

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία και τα ΑΤΜ.

Αυτό είναι το Plan C με πιο αυστηρά μέτρα αν συνεχισθούν οι... βόλτες!

Στο μήνυμα του υπουργείου, τονίζουν προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στις οικογένειές τους και να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, ώστε να μείνουν ασφαλείς από τον κίνδυνο να μολυνθούν.

Διεθνής αποκλειστικότητα: Η κορυφαία λοιμωξιολόγος του Cambridge στο Star

«Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες», είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top