Αυτό είναι το Plan C με πιο αυστηρά μέτρα αν συνεχισθούν οι... βόλτες!

Μόνο δύο κωδικοί θα επιτρέπονται - Θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις      

     
Οι περισσότεροι πολίτες πειθαρχούν στα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αν όμως οι λίγοι επιμείνουν στην ανευθυνότητα έρχονται και άλλοι περιορισμοί, με το Plan B της κυβέρνησης να είναι ήδη έτοιμο και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να χτυπάει και σήμερα «καμπανάκι».   

Κορωνοϊός: 43 νεκροί στην Ελλάδα- 1.212 κρούσματα στο σύνολο

Η χρήση του θα γίνει από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μόνο αν φανεί ότι οι πολίτες χαλαρώνουν και τα υπάρχοντα μέτρα, δεν είναι πλέον αρκετά.  

Σε μια τέτοια περίπτωση οι μετακινήσεις θα μειωθούν. Από τους έξι κωδικούς που υπάρχουν σήμερα στη βεβαίωση θα παραμείνουν μόνο δύο: 
•    Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ι 
•    Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών πρώτης ανάγκης 

Κορωνοϊός: Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη περίοδο - Επίκινδυνη η «χαλάρωση»

Για την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη θα υπάρχουν ειδικές  άδειες  που θα δίνονται με πολύ αυστηρούς όρους

Οι επιχειρήσεις στην πλειοψηφία τους θα βάλουν "λουκέτο". Θα εξαιρεθούν η βαριά βιομηχανία , ώστε να υπάρχει επάρκεια τροφίμων, η αγροτική δραστηριότητα και η οικοδομή, έστω και με μεγάλους περιορισμούς στη λειτουργία των συνεργείων. 

ΕΠΙΤΑΞΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ  

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι η επίταξη κι άλλων ξενοδοχειακών μονάδων για νοσηλεία ασθενών, όχι όμως σοβαρών περιστατικών. Επίσης τα ξενοδοχεία μπορεί να χρησιμοποιηθούν και για τα άτομα που είναι σε καραντίνα αλλα πρέπει να παρακολουθούνται απο ιατρούς.

Η υπομονή όλων μας και η ατομική ευθύνη απομακρύνει προς το παρόν το κακό σενάριο. Αν όλοι συμμορφωθούμε, υπάρχει φως στο τούνελ. Εστω κι αν , προς το απρόν, αχνοφαίνεται. «Αν πάνε όλα καλά, τον  Μάιο μπορεί να έχουμε σταδιακή άρση των μέτρων» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.   


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top