Κορωνοϊός: 43 νεκροί στην Ελλάδα- 1.212 κρούσματα στο σύνολο

Η συγκινητική αναφορά του καθηγητή Τσιόδρα στον Μανώλη Γλέζο

Πενήντα έξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 1.212.

Κορωνοϊός: Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη περίοδο - Επίκινδυνη η «χαλάρωση»

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 43 (οι 11 είναι γυναίκες). Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα  71 έτη. 

Κορωνοϊός: 42 οι νεκροί - Πληροφορίες και για 43ο θύμα

Συνολικά 72 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων το 81% είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη και το 50% με υποκείμενο νόσημα. 

Πέντε ασθενείς αποσωληνώθηκαν από τη ΜΕΘ.

«Είμαστε στη φάση του μετριασμού»

Όσο εφαρμόζονται τα μέτρα, δείχνουν να αποδίδουν και παίρνουν παράδειγμα οι άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ο καθηγητής Τσιόδρας. «Είμαστε στη φάση του μετριασμού» είπε και το πιο αποτελεσματικό μέτρο ίσως είναι η τήρηση των αποστάσεων, πρόσθεσε. «Μπράβο σε όλους μας» είπε αργότερα μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αλλά πρέπει ο αγώνας να συνεχιστεί και να μην εφησυχαζόμαστε. 

Η συγκινητική αναφορά Τσιόδρα στον θάνατο Γλέζου

Ειδική αναφορά στον Μανώλη Γλέζο έκανε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο τέλος της ενημέρωσής του για τον κορωνοϊό. 

«Τελειώνοντας, θέλω να απευθύνω κι εγώ σήμερα με όλους τους Έλληνες τον χαιρετισμό στον άνθρωπο που ήταν ο πρώτος ήρωας της εθνικής Αντίστασης, που με το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη, έδωσε το μήνυμα του αγώνα για την ελευθερία σε όλη την σκλαβωμένη Ευρώπη.

Δε θα ξεχάσω την ειλικρινή συζήτηση που είχα μαζί του πριν μερικά χρόνια, σε μια εντελώς τυχαία, αλλά ευεργετική για μένα συνάντηση. Ας αντιμετωπίσουμε κι εμείς ηρωικά αυτή την πάλη με τον αόρατο εχθρό» είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top