Ποιοι θα πάρουν το δώρο Πάσχα έως τις 15 Απριλίου

Έκτακτη ενίσχυση σε 108.000 εργαζόμενους σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας

Χρήματα

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου, θα πρέπει να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες που λειτουργούν κανονικά και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας από τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά όσες επιχειρήσεις – εργοδότες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους είτε με κρατική εντολή είτε επειδή πλήττονται σημαντικά βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα έως τις 30 Ιουνίου.

Αυτό είναι το Plan C με πιο αυστηρά μέτρα αν συνεχισθούν οι... βόλτες!

Έως τότε, ο εργοδότης απαλλάσσεται από την επιβολή διοικητικών ή άλλων κυρώσεων, δεν ισχύει όμως το ίδιο εάν υπερβεί την καταληκτική ημερομηνία.

Έως τις 10 Απριλίου τα 800 ευρώ σε μισθωτούς - ελεύθερους επαγγελματίες

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους θα λάβουν ολόκληρο το δώρο Πάσχα, καθώς – όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης –  το τμήμα του δώρου του Πάσχα, που δεν καλύπτεται από τον χρόνο εργασίας, θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως επιπλέον 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση με τη μορφή Δώρου Πάσχα μέχρι τις 10 Απριλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top