«Καραντινάτο» viral μουσικό βίντεο μαθητών στο star.gr

Ο κορωνοϊός «δεν μπορεί να σταματήσει τη μουσική και τη δημιουργία»

Δείτε το video που έγινε viral

Η μουσική ενώνει και αυτό απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο 16 μαθητές ωδείου, ηλικίας από 9 έως 50 ετών, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στις δύσκολες στιγμές που περνά η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού
Τι κι αν είναι μοιρασμένοι σε Αθήνα, Λάρισα και Ηράκλειο της Κρήτης, στα δωμάτια των σπιτιών τους έπαιξαν ο καθένας μόνος του το «Can't Stop» των Red Hot Chili Peppers και στη συνέχεια  συνδύασαν το υλικό, φτιάχνοντας ένα video που μέσα σε 3 ημέρες έγινε viral με περισσότερα από 37.000 views, 1.200 likes και εκατοντάδες shares.

Χρήσιμες συμβουλές στο star.gr: «Μένουμε Σπίτι...Αφήνουμε τον κορωνοϊό έξω»

 
«Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές για όλους, θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι αγαπαμε, επειδή είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας σε καραντίνα. Η ζωή συνεχίζεται εξού και το hashtag #showmustgoON», είπε στο star.gr o Βασίλης Μεταλλινός υπεύθυνος του δικτύου ωδείων Lab music education.
«Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ, ακόμη και τα πιο μικρά που τα βοήθησαν  οι γονείς τους να βιντεοσκοπήσουν την performance τους, έχουν χαρεί από την απήχηση που έχει το βίντεο, ενώ πλέον μας ζητούν να γυρίσουμε νέο», πρόσθεσε.

Κορωνοϊός: Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη περίοδο - Επίκινδυνη η «χαλάρωση»


«Καθημερινά βλέπουμε εκατοντάδες συναυλίες από σαλόνια σπιτιού, όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να μας διασκεδάσουν και να μας κρατήσουν σε επικοινωνία. Ένα σημαντικό πλήγμα που έχουμε δεχθεί όλοι από την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι αυτό στο ψυχολογικό κομμάτι. Τέτοιες πρωτοβουλίες όμως μας κάνουν να νιώθουμε ωραία», είπε σχολιάζοντας ανάλογες αυθόρμητες μουσικές δράσεις.

Δείτε τι είπε στο star.gr o Βασίλης Μεταλλινός υπεύθυνος του δικτύου ωδείων Lab music education

 Δωρεάν e-μαθήματα μουσικής 

Αναφορικά με το αν το Ωδείο προσφέρει τη δυνατότητα για μαθήματα τηλεκπαίδευσης, απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή έχει ανοίξει με ελεύθερη πρόσβαση μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, το lab plus. Σε αυτήν μπορεί ο καθένας να βρει δωρεάν στα ελληνικά, εκατοντάδες μαθήματα μουσικής για όλα τα όργανα και να ξεκινήσει να μαθαίνει ένα μουσικό όργανο ή να κατεβάσει από το πατάρι ένα ξεχασμένο για να εξασκηθεί.  
 «Το πιο σημαντικό είναι αυτή η κρίση να μας βρει όλους καλύτερους την επόμενη ημέρα. Τώρα με την καραντίνα έχουμε όλοι χρόνο να κάνουμε πράγματα που ίσως δεν προλαβαίναμε και είναι μια καλή ευκαιρίια να γίνουμε καλύτεροι, να βελτιωθούμε» είπε. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top