Κορωνοϊός: Στους 28 οι νεκροί - 74 νέα κρούσματα του ιού

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για τα διαγνωστικά τεστ

Στα 966 έφτασαν συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα, με τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, να ανακοινώνει 74 νέα κρούσματα του κορωνοϊού και δύο θανάτους. 

Κορωνοϊός: «Έσπασε» την καραντίνα και τον κατήγγειλε η μητέρα του

Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα μετρά 28 θανάτους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άνδρες και είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 66 άνθρωποι, από τους οποίους οι 65 είναι διασωληνωμένοι. 

Τέσσερις άνθρωποι αποσωληνώθηκαν και 52 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο ως τώρα. «Μία από αυτές τις νίκες είναι ότι τέσσερις έχουν αποσωληνωθεί και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Εξιτήριο παίρνει η πρώτη μανούλα θετική στον κορωνοϊό που γέννησε

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, δύο από τους τέσσερις που αποσωληνώθηκαν έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά έως σήμερα έχουν γίνει πάνω από 13.000 τεστ για κορωνοϊό. 

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για τα διαγνωστικά τεστ

Αναφερόμενος στα διαγνωστικά τεστ, ο λοιμωξιολόγος είπε πως «σε αυτή τη φάση της επιδημίας στη χώρα μας, τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου».

«Ένα θετικό μπορεί να είναι ψευδώς θετικό, λόγω έκθεσης σε άλλους κορωνοϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα» συνέχισε. 

«Πάγωσε» η δωρεά οργάνων επειδή βρέθηκε θετικός στον ιό

Η οικογένεια του 54χρονου που εισήχθη με εγκεφαλικό στο Αττικόν, ήθελε να κάνει δωρεά οργάνων. Βάσει του πρωτοκόλλου, όμως, μετά το θάνατό του έγινε το τεστ, το οποίο βγήκε θετικό και έτσι η δωρεά σταμάτησε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top