Κορωνοϊός: Συμβουλές για τη βόλτα με το κατοικίδιό μας

Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και σεβόμαστε τους γύρω μας

Στο ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη θα δείτε πώς ο περίπατος με το κατοικίδιό μας θα γίνει χωρίς ρίσκο μόλυνσης και χωρίς να παραβούμε τους κανόνες της πολιτείας.

Συνήθειες της καθημερινότητας που γίνονταν μηχανικά, αποκτούν τώρα άλλη διάσταση, όπως o περίπατος με τον σκύλο μας. Το νούμερο «6» στις περιπτώσεις εξαίρεσης πολιτών από την απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι η βόλτα με το κατοικίδιο.

Παίζοντας με το κατοικίδιό μας μέσα στο σπίτι

Φυσικά, σεβόμαστε τους άλλους συμπολίτες μας, καθώς και την ευζωία του κατοικίδιου ζώου μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν «δανείζουμε» τον σκύλο μας για περίπατο σε οποιονδήποτε, προσέχουμε την υγεία και τη διατροφή του, συλλέγουμε τις ακαθαρσίες του στη βόλτα και φροντίζουμε να λαμβάνει την πνευματική και σωματική εκτόνωση που χρειάζεται.

Κορωνοϊός: Πώς να προστατέψετε το κατοικίδιό σας

Στον περίπατό μας, κρατάμε τον σκύλο μας κοντά μας με τον οδηγό του και δεν επιτρέπουμε σε άλλους ανθρώπους να τον χαϊδέψουν και, ειδικότερα, παιδιά.

Περίπατος με τον σκύλο μου στην εποχή του κορωνοϊού

Επιστρέφοντας, φροντίζουμε να καθαρίσουμε το τρίχωμά του με μία βούρτσα, τα πατουσάκια του με αντισηπτικά μαντιλάκια, καθώς και τον οδηγό του, αφού είναι σταθερή επιφάνεια. Ύστερα, φροντίζουμε και τη δική μας προσωπική υγιεινή, πλένοντας σχολαστικά τα χέρια μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top