Παίζοντας με το κατοικίδιό μας μέσα στο σπίτι

Ενδιαφέρουσες indoor δραστηριότητες, για να περνάτε όμορφα με τον σκύλο σας

Σκύλος

Μένουμε σπίτι, όσο τον δυνατόν περισσότερο, για να συγκρατήσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ευκαιρία, λοιπόν, να ασχοληθούμε περισσότερο με το τετράποδο μέλος της οικογένειάς μας. 

Κορωνοϊός: Πώς να προστατέψετε το κατοικίδιό σας

Η καθημερινή εκτόνωση των σκύλων μας, αποτελεί μία εκ των βασικών τους αναγκών – και δεν θα πρέπει να παραλείπεται. Πολλοί κηδεμόνες, το τελευταίο διάστημα, παραμένουν αρκετές ώρες στο σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων ως μέσο πρόληψης. Πώς, όμως, μπορούμε να απασχολήσουμε τον τετράποδο φίλο μας ώστε να εκτονώνεται επαρκώς, κάθως και να περνάει η ώρα του ευχάριστα; Ιδού οι λύσεις! 

1. Παιχνίδια οσμής ή scent games

Από τα καλύτερα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με τον σκύλο μέσα στο σπίτι, καθώς μαθαίνει να χρησιμοποιεί μία απ' τις καλύτερες αισθήσεις του, αυτήν της όσφρησης. Εάν στο σπίτι έχετε παιδιά, ειδικά τώρα που χρειάζεται να αποφεύγονται οι μεγάλες βόλτες, είναι σίγουρο ότι θα χαρούν κι αυτά και θα περάσετε εποικοδομητικά την ώρα σας! Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι σκύλοι, όπως και τα παιδιά, λατρεύουν το παιχνίδι! 

Σκύλος & Άνθρωπος: Μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και αφοσίωσης

Βρες τις λιχουδιές 

Ενθαρρύνετε τον σκύλο σας να βρει πού είναι κρυμμένη η λιχουδιά! Βρείτε ένα καθαρό πλαστικό ή γυάλινο βαζάκι, στο καπάκι του οποίου θα ανοίξετε μερικές μικρές τρύπες, προκειμένου να ελευθερώνεται η μυρωδιά από τις λιχουδιές που θα βρίσκονται μέσα στο βαζάκι.
Βήμα 1: Κρατήστε το τρυπημένο βαζάκι με τις λιχουδιές στο χέρι σας και αφήστε τον σκύλο σας να το μυρίσει. Με το που ακουμπήσει τη μύτη του σε αυτό, πείτε με χαρούμενο τόνο φωνής «μπράβο» ή ανοίξτε το βαζάκι και επιβραβεύστε τον σκύλο σας, με μία-δύο απ’ τις αγαπημένες του λιχουδιές.
Βήμα 2: Απομακρύνετε το βαζάκι μερικά βήματα πιο πέρα, κρατήστε τον σκύλο από το περιλαίμιο και επαναλάβετε τη διαδικασία.
Βήμα 3: Σταδιακά, και μόλις ο σκύλος σας καταλάβει το παιχνίδι, απομακρύνετε ακόμη περισσότερο το βαζάκι, τοποθετώντας το σε διαφορετικά σημεία.
Βήμα 4: Ξεκινήστε να κρύβετε το βαζάκι, προκειμένου ο σκύλος να αρχίσει να βασίζεται στην όσφρηση και όχι στην όρασή του για να βρει τις λιχουδιές. Για αρχή, βρείτε εύκολες κρυψώνες και, σταδιακά, κάντε ακόμη πιο απαιτητικό το παιχνίδι.

Περίπατος με τον σκύλο μου στην εποχή του κορωνοϊού

Ο κρυμμένος θησαυρός
Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο εσείς δε χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο! Απλώς κρύψτε 2-3 λιχουδιές σε κάποιο μέρος μέσα στο σπίτι, και σταθείτε πίσω με την ελπίδα να τις εντοπίσει, βασιζόμενος στην όσφρησή του. Μόλις βρει την πρώτη (συχνά συμβαίνει τυχαία), σύντομα θα μπει στη διαδικασία να ψάξει και για τις άλλες. Κρύψτε τις λιχουδιές, χωρίς να σας δει. Στη συνέχεια, τον παροτρύνετε να τις ψάξει. Θα τις καταναλώσει και θα αναζητήσει περισσότερες! Επαναλάβετε τη διαδικασία, αρχίστε, όμως, να τοποθετείτε τις λιχουδιές σε μη εμφανή σημεία. Κάτω από έναν καναπέ ή ένα τραπεζάκι, κάτω από ένα μαξιλάρι κ.λπ. και άφηστε τον να τις βρει μόνος του. Θα χρησιμοποιήσει τη μυτούλα του και θα τις εντοπίσει! 

Παίξτε κρυφτό!
Ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια ως παιδιά, ήρθε η στιγμή να το παίξουμε και με τον σκύλο μας. Για να είναι επιτυχημένο αυτό το παιχνίδι, ο σκύλος σας θα πρέπει να γνωρίζει βασικές οδηγίες, όπως «μείνε», «κάθισε», «έλα». Οδηγήστε τον σε ένα δωμάτιο και ζητήστε του να καθίσει. Στη συνέχεια, απομακρυνθείτε από το δωμάτιο και κρυφτείτε. Όταν βρείτε την τέλεια κρυψώνα, καλέστε τον σκύλο σας να έρθει να σας εντοπίσει. Μόλις σας βρει, επιβραβεύστε τον!

Γυμναστείτε παρέα με τον σκύλο σας!

2. Γυμνάστε τον σκύλο σας στο σπίτι

Μπορείτε να μάθετε στον σκύλο σας να πηδάει πάνω από αυτοσχέδια εμπόδια ή μέσα από ένα χούλα χούπ. Φυσικά, αυτά τα παιχνίδια ενδείκνυται για σκύλους υγιείς, με πολύ καλή φυσική κατάσταση και με υψηλή ενέργεια, που δείχνουν να διασκεδάζουν όταν κάνουν άλματα. Ένας εύκολος τρόπος είναι ο εξής: Τοποθετείτε, στην αρχή, ένα κοντάρι (π.χ. σκούπας) στο έδαφος και καλείτε τον σκύλο σας να περάσει από πάνω. Σταδιακά, ανεβάζετε το κοντάρι από το έδαφος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάσεις βιβλία στο κάθε άκρο του κονταριού) και έτσι ο σκύλος σας μπορεί να μάθει το «πήδα», ενώ ταυτόχρονα θα διασκεδάζει.


3. Ασκήσεις βασικής εκπαίδευσης

Τέλος, μην παραλείπετε τις απλές ασκήσεις βασικής εκπαίδευσης που γνωρίζει ο σκύλος σας, οι οποίες, όχι μόνο τον κρατούν σε φόρμα, αλλά τον κουράζουν και πνευματικά. Μπορείτε, επίσης, να προσπαθήσετε να του μάθετε κάποιο καινούριο τρικ ή κάποια νέα συμπεριφορά, όπως το να σας φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι ή να κλείνει το φως, πατώντας τον διακόπτη. Με συχνή επιβράβευση και υπομονή τον βοηθάτε να καταλάβει τι θέλετε να κάνει. Μπορείτε να ζητήσετε από τον εκπαιδευτή σας να σας καθοδηγήσει.

Αν βρίσκετε διασκεδαστικές τις παραπάνω διαδικασίες, παίξτε συχνά μαζί του, περνώντας εποικοδομητικά και χαρούμενα την ώρα σας στο σπίτι! Με ολιγόλεπτα σετ ασκήσεων και παιχνιδιών θα τον δείτε να βελτιώνεται φορά με τη φορά. Με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος σας θα μάθει να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά όλες τις αισθήσεις του, θα διασκεδάζετε μαζί και θα περνάτε πολύτιμο ποιοτικό χρόνο!

Πληροφορίες από: mylife

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top