Πώς να γυμναστείτε παρέα με τον σκύλο σας!

Δραστηριότητες που μπορείτε να μοιραστείτε με τον καλύτερό σας φίλο

Αθληθείτε παρέα με τον σκύλο σας και μοιραστείτε στιγμές διασκέδασης και εκτόνωσης!

Εάν η άσκηση είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σας κι ένας δραστήριος σκύλος είναι μέλος της οικογένειάς σας, με τον οποίο επιθυμείτε να περνάτε περισσότερο ποιοτικό χρόνο και εκτός σπιτιού, τότε είμαστε σίγουροι ότι οι παρακάτω προτάσεις με εξωτερικές δραστηριότητες θα σας ενθουσιάσουν!

Τετράποδη γυμναστική: Προπονείται παρέα με τη σκυλίτσα της

Πεζοπορία στο βουνό

Ένας αναζωογονητικός περίπατος στο βουνό είναι το ίδιο σημαντικός τόσο για εμάς όσο και για τα κατοικίδιά μας. Ερχόμαστε πιο κοντά στη φύση, αλλάζουμε παραστάσεις, χαλαρώνουμε, ενώ ταυτόχρονα γυμναζόμαστε. Είναι μία ευχάριστη και ιδανική πρόταση για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, αγαπούν τους ήχους της φύσης και θέλουν να περνούν όμορφες στιγμές με τα σκυλάκια τους.    

Τρέξιμο/ποδήλατο

Εάν είστε λάτρεις του τζόκινγκ ή της ποδηλασίας στο βουνό, τότε με τον κατάλληλο εξοπλισμό (στηθόλουρο και ιμάντα ασφαλείας για τρέξιμο) οι καλύτεροί σας φίλοι μπορούν να σας συντροφεύουν και σε αυτές τις δραστηριότητες! Με αυτόν τον τρόπο θα αθλείστε, ενώ παράλληλα θα μοιράζεστε μοναδικές στιγμές με το κατοικίδιό σας μέσα στη φύση!  

Σκύλος & Άνθρωπος: Μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και αφοσίωσης

Agility

Το agility αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή κυναθλήματα παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό κυνάθλημα μετ’ εμποδίων, στο οποίο πρωταγωνιστούν η ταχύτητα και η μοναδική σχέση σκύλου-χειριστή. Στην ουσία, πρόκειται για ένα άθλημα κατά το οποίο ο κηδεμόνας/χειριστής καθοδηγεί τον σκύλο σε μία στημένη διαδρομή με εμπόδια, προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο από άποψη ακρίβειας και αποφυγής λαθών, όσο και ταχύτητας.

Μάλιστα, η χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετέχει σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διoργανώσεις agility με αξιόλογες εμφανίσεις, με πιο κορυφαία επίδοση εκείνη της Αιμιλίας Τζήλιου με τη σκυλίτσα της Remeny (Mudi), οι οποίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FCI στη Φινλανδία (AWC 2019), κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο agility medium, εκτοξεύοντας τη χώρα μας στο πρώτο σκαλί του βάθρου κι εμάς... στα ουράνια από υπερηφάνεια!

Κολύμβηση

Πολλοί είναι οι σκύλοι που αγαπούν το νερό και τους αρέσει να κολυμπούν με τις ώρες. Η κολύμβηση είναι μία υπέροχη ενασχόληση από πολλές απόψεις. Το νερό μας αναζωογονεί, ενώ παράλληλα είναι μία άσκηση η οποία προστατεύει τις αρθρώσεις μας, αφού δεν υπάρχει καταπόνηση. Εάν είστε λάτρεις της κολύμβησης (στη θάλασσα ή σε πισίνα), όπως και το κατοικίδιό σας, τότε μην το ξανασκεφτείτε: Τηρήστε τους κανόνες ασφαλείας και τη νομοθεσία που διέπει το κολύμπι με τον σκύλο σας και ξεκινήστε!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top