AWC 2022: Η Ελλάδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Team Agility Large!

Πρώτη θέση για την εθνική ομάδα agility στην Αυστρία

Η ελληνική ομάδα agility στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Team Agility Large / Βίντεο: Κεντρικό δελτίο Star

Το agility αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή κυναθλήματα παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό κυνάθλημα μετ’ εμποδίων, στο οποίο πρωταγωνιστούν η ταχύτητα και η μοναδική σχέση σκύλου-χειριστή.

Πώς να γυμναστείτε παρέα με τον σκύλο σας!

Στην ουσία, είναι ένα άθλημα κατά το οποίο ο κηδεμόνας/χειριστής καθοδηγεί τον σκύλο σε μία στημένη διαδρομή με εμπόδια, προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο από άποψη τεχνικής, ακρίβειας και αποφυγής λαθών, όσο και ταχύτητας. Μάλιστα, η χώρα μας τα τελευταία επτά χρόνια συμμετέχει σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διoργανώσεις agility με αξιόλογες εμφανίσεις!

Η ελληνική αποστολή agility διαγωνίστηκε φέτος στη Βιέννη της Αυστρίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Agility της FCI, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, με αξιοζήλευτες εμφανίσεις! / Φωτογραφία: Jukka Pätynen - Koirakuvat.fi

Έπειτα, λοιπόν, από δύο χρόνια αναβολής των παγκοσμίων αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας και μετά από προκριματικούς αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο, για την ανάδειξη της εθνικής ομάδας agility, η φετινή ελληνική αποστολή, με team leader τον Κωνσταντίνο Δάλλα απαρτιζόταν από τους:

  • Χρήστο Μπαλασόπουλο και Xcel (κατηγορία large - team & individual)
  • Αιμιλία Τζήλιου και Destiny (κατηγορία large - team & individual)
  • Άννα Κουνέλη και May (κατηγορία large - team & individual)
  • Νικηφόρο Ορφανάκο και Vito (κατηγορία large - team & individual)
  • Έφη Παπαδοπούλου και V (κατηγορία large - individual)
  • Ελπίδα Ισμαήλ και Diesel (κατηγορία large - individual) και
  • Παναγιώτη Δάρρα και Mac (κατηγορία medium - individual)

Η εθνική ομάδα agility κατέκτησε την πρώτη θέση και αναδείχτηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Team Agility Large 2022, με τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται στο κατάμεστο αυστριακό γήπεδο multiversum!

Η εθνική μας ομάδα agility διαγωνίστηκε φέτος στη Βιέννη της Αυστρίας (22-25/09/22) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Agility της FCI (AWC 2022), ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, με αξιοζήλευτες εμφανίσεις!

Αποκορύφωμα αυτής της εκπληκτικής επίδοσης; Στο ομαδικό (team large) κατέκτησαν την πρώτη θέση και αναδείχτηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Team Agility Large 2022, με τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται στο κατάμεστο αυστριακό γήπεδο multiversum!

Πόσο αναγκαία είναι η συστηματική άσκηση για το κατοικίδιό μας;

Η χώρα μας τα τελευταία επτά χρόνια συμμετέχει σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διoργανώσεις agility με αξιόλογες εμφανίσεις!

Όμως και οι ατομικές επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών και των σκύλων τους ήταν άκρως εντυπωσιακές και ανταγωνιστικές. Μάλιστα, ο Παναγιώτης Δάρρας με το sheltie του, Mac, που ήταν και η μοναδική συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας στην κατηγορία medium, κατάφεραν να τερματίσουν και τις δύο individual διαδρομές, κατακτώντας την 15η θέση από τους 78 διαγωνιζόμενους, στο συνδυαστικό αποτέλεσμα.

Σκύλος & Άνθρωπος: Μία αμφίδρομη σχέση αγάπης και αφοσίωσης

Όμως δεν είναι η μοναδική πρωτιά της χώρας μας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Να υπενθυμίσουμε ότι η Αιμιλία Τζήλιου, με τη σκυλίτσα της Remeny (Mudi), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FCI στη Φινλανδία (AWC 2019), κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο agility medium, εκτοξεύοντας τη χώρα μας στο πρώτο σκαλί του βάθρου!

Συγχαρητήρια σε όλους και εις ανώτερα!

Ραντεβού του χρόνου τον Σεπτέμβριο στην Τσεχία, όπου θα διεξαχθεί το AWC 2023!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top