Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους λόγω των ελέγχων

Σήμερα μόνο συστάσεις

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 06:00 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό και από νωρίς εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους και πραγματοποιούν ελέγχους. 

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι αστυνομικοί σταματούν αυτοκίνητα και ζητούν από τους οδηγούς είτε τη χειρόγραφη βεβαίωση, είτε τα sms που απαιτούνται για να μετακινηθούν. 

Νέο μήνυμα από το «112» για την απαγόρευση κυκλοφορίας    

Λόγω των ελέγχων μάλιστα, σε πολλούς δρόμους, όπως στην άνοδο του Κηφισού παρατηρήθηκε έντονο μποτιλιάρισμα και σχηματίστηκαν ουρές οχημάτων πολλών χιλιομέτρων. 

«Να μη γίνουμε Ιταλία»: Πώς φτάσαμε στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στην κάθοδο του Κηφισού, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, όπως επίσης και στο κέντρο της Αθήνας, αφού μπλόκα είχαν στηθεί στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.  Κίνηση παρατηρήθηκε και στην Αττική Οδό. 

Αποκαλυπτικό γράφημα: Έτσι γίνεται η διασπορά του κορωνοϊού!

Παράπονα από τους πολίτες για τη διαδικασία ελέγχου

Ωστόσο η όλη διαδικασία προκάλεσε πολλά παράπονα από την πλευρά των οδηγών και των πολιτών, καθώς οι αστυνομικοί πιάνουν τις ταυτότητες και τις βεβαιώσεις. Συγκεκριμένα, πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι τονίζουν πως εφόσον οι ειδικοί λένε ότι ο κορωνοϊός παραμένει πάνω στις επιφάνειες, τότε οι αστυνομικοί δε θα πρέπει να πιάνουν με τα χέρια τους τα έγγραφα. 

Οδηγοί και συνοδηγοί ΙΧ υποστηρίζουν πως αστυνομικοί σε αρκετές περιπτώσεις δεν κρατούν καμία απόσταση, μάλιστα σκύβουν στο ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου και σχεδόν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες.

Χρονόπουλος: Σήμερα συστάσεις, πρόστιμα από αύριο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως σήμερα, πρώτη μέρα της εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δε θα επιβληθούν πρόστιμα, αλλά θα γίνονται μόνο συστάσεις. 

«Από αύριο αρχίζουν κανονικά τα πρόστιμα, οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς σε όλα τα αστικά κέντρα και την επαρχία», τόνισε ο Θ. Χρονόπουλος και πρόσθεσε:

«Πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη μας, την ατομική και κοινωνική ευθύνη, να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είμαστε σκληροί με αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top