Αποκαλυπτικό γράφημα: Έτσι γίνεται η διασπορά του κορωνοϊού!

Πόσο επηρεάζει την εξάπλωση του ιού η παραμονή στο σπίτι

Παρά τις δραματικές εκκλήσεις υπάρχουν ακόμα πολίτες που δεν έχουν κατανοήσει την επιτακτική ανάγκη να μείνουν στο σπίτι ώστε να σταματήσει η ταχεία διασπορά του ιού. 

Ν.Χαρδαλιάς: «Μέχρι 6 Απριλίου στις 6 το πρωί η απαγόρευση της κυκλοφορίας»

Ο καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος, ανήρτησε ένα γράφημα του Forbes, στο οποίο εξηγείται ο τρόπος μετάδοσης του ιού αλλά και πόσο ραγδαία επηρεάζεται από το κατά πόσο θα μείνουμε ή όχι στο σπίτι.

Στην πρώτη στήλη του γραφήματος παρουσιάζεται τι συμβαίνει όταν ένας φορέας του ιού ή ασθενής συνεχίζει κανονικά τις καθημερινές του επαφές. Μέσα σε πέντε μέρες μπορεί να μολύνει 2,5 άτομα, ενώ σε ένα μήνα η διασπορά θα φτάσει στους 406 συμπολίτες μας. 

Στη δεύτερη στήλη αποκαλύπτεται τι συμβαίνει όταν οι επαφές του ατόμου μειωθούν κατά 50%. Μέσα σε πέντε ημέρες, η μόλυνση μπορεί να φτάσει σε 1,25 άτομα και σε 30 ημέρες να νοσήσουν ακόμη 15.        

Κορωνοϊός: Στους 15 οι νεκροί στην Ελλάδα - 94 νέα κρούσματα                                                                                             

Στην τρίτη στήλη αποκαλύπτεται περίτρανα η... δύναμη του «μένουμε σπίτι» στον περιορισμό της επιδημίας. Αν οι επαφές κάποιου μειωθούν κατά 75%, δυνητική μόλυνση περιορίζεται σε 0,6 άτομα, ενώ η δισπορά σε ένα μήνα φτάνει σε μόλις... 2,5 συμπολίτες μας. 

Την ώρα που πρόσφατη αμερικανική μελέτη προειδοποιεί πως η διασπορά του κορωνοϊού θα «τρέχει» με αστραπιαία ταχύτητα όσο νοσούν οι νέοι, υπολογίζεται πως σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 35 χώρες του κόσμου... μένουν σπίτι!

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου  


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top