Σωτήρης Τσιόδρας: Έψαλε στη Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως

Αφιέρωμα της γαλλικής Le Figaro «στον νέο αγαπημένο των Ελλήνων»

Είναι ο  άνθρωπος που έχει συγκλονίσει όλους τους Έλληνες. Ο Σωτήρης Τσιόδρας στον οποίο κάνει αναφορά η γαλλική Figaro, αναφέροντάς τον ως τον άνθρωπο που θα σημαδέψει ανεξίτηλα την ιστορία της Ελλάδας, σήμερα έψαλλε όπως συνηθίζει να κάνει στη Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως, που τελέστηκε χωρίς πιστούς λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αναζητά την σωτηρία από τον αόρατο εχθρό στην επιστήμη. Όμως δεν εγκαταλείπει ποτέ την αγάπη του για την εκκλησία και τον Θεό. Η εικόνα του καθηγητή λοιμωξιολογίας  να ψάλλει στην Ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως κεκλεισμένων των θυρών, περνά ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: πίστη, εσωτερική δύναμη αλλά άδεια εκκλησία.

Αφιέρωμα «Le Figaro» στον Σωτήρη Τσιόδρα

«Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, είναι ο νέος αγαπημένος των Ελλήνων», είναι ο τίτλος του αφιερώματος.

Σωτήρης Τσιόδρας: Το προφίλ του ανθρώπου που «κρεμόμαστε» από τα χείλη του

Ο δρ. Τσιόδρας, αναπόφευκτα, έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών. Κάθε μέρα γύρω στις 18.00 όλη η Ελλάδα περιμένει να τον ακούσει ευλαβικά για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία. 

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας, λαμπρός ειδικός στον τομέα των λοιμώξεων και αναγνωρισμένος σε όλον τον κόσμο, ανακαλύφθηκε από τους Έλληνες κατά τη διάρκεια αυτής υγειονομικής της κρίσης. Σήμερα είναι η καθημερινή φωνή ενημέρωσης σχετικά με τον ιό» γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Σωτήρης Τσιόδρας: Ο πολύτεκνος, ψάλτης που μας ενημερώνει για τον κορωνοϊό

«Στην οθόνη βρίσκεται ένας άνθρωπος, με διακριτική εμφάνιση, σχεδόν εξαντλημένος, αθλητικός με ένα σήμα στο κομψό γκρι κοστούμι του με την επιγραφή “Μείνετε σπίτι”. Γκρίζα μαλλιά, στρογγυλά γυαλιά και απαλή φωνή. Είναι ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας, διευθυντής της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων. Μέχρι τώρα άγνωστος στο ευρύ κοινό, έχει γίνει από την αρχή αυτής της πανδημίας, το πρόσωπο αναφοράς στη χώρα» γράφει η Figaro.

Ο κοινωνιολόγος Αντρέας Δρυμιώτης σχολιάζει στο άρθρο: «Οι Έλληνες τον εκτιμούν και για την ηρεμία του, την πολύ καλή γνώση του θέματος, τη βαθιά του συμπάθεια προς όλα τα θύματα και το γεγονός ότι χαιρετίζει καθημερινά την ακλόνητη αφοσίωση του νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι επίσης το αντίδοτο στις ψευδείς ειδήσεις. Ακόμη και αν επικρίνει τη στάση ορισμένων Ελλήνων, οι οποίοι παραμένουν ασυνείδητοι και συνεχίζουν να τρέχουν στις παραλίες, το κάνει χωρίς να υιοθετεί ένα τόνο σαν να κάνει μάθημα. Αν και με το βιογραφικό που διαθέτει, θα μπορούσε να το κάνει».

Και συνεχίζει το αφιέρωμα αναφέροντας: «Αυτός ο ειδικός λοιμωξιολόγος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Στο 27 σελίδων βιογραφικό του, μαθαίνουμε ότι ο Σωτήριος Τσιόδρας γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1965. Μετά την απόκτηση του πτυχίου του στην Αθήνα, εξειδικεύτηκε στις λοιμώξεις στο Beth Israel Deaconess Medical Center καθώς και στο Ιατρική Σχολή του Harvard (Harvard Medical School). Στη συνέχεια ήταν ερευνητής στο ίδιο ινστιτούτο και έλαβε τον τίτλο του ειδικού για τις λοιμώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2012. Έχει ήδη αποδείξει τις ικανότητές του στους ελέγχους των Ολυμπιακών Αγώνων του Salt Lake City το 2002, της Αθήνας το 2004. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, έχει συμβουλεύσει τις Αρχές για το H5N1, τον πυρετό του Δυτικού Νείλου, τη λύσσα των ζώων, κλπ».

«Σήμερα, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι χάρη σε αυτόν τον καθηγητή, έχουν αποφύγει να συνομιλήσουν με το θάνατο. Η επιστημονική κοινότητα καθώς και η κοινή γνώμη επιβεβαιώνουν ότι θα σημαδέψει ανεξίτηλα την Ιστορία της χώρας» καταλήγει το δημοσίευμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top