Σωτήρης Τσιόδρας: Το προφίλ του ανθρώπου που «κρεμόμαστε» από τα χείλη του

Προτίμησε την Ελλάδα από την καριέρα στο εξωτερικό

Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, είναι ο άνθρωπος που όλη η Ελλάδα «κρέμεται» από τα χείλη του, περιμένοντας την καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη χώρα μας - 13 οι νεκροί

Ο 55χρονος λοιμωξιολόγος, με λαμπρές σπουδές μεταξύ άλλων στο Χάρβαρντ, γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1965. Τελείωσε το σχολείο στην Κυψέλη και πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δύο χρόνια αργότερα, παίρνει μεταγραφή στην Ιατρική Αθηνών, όπου ολοκληρώνει με άριστα.

Τα «φτερά» του ανοίγουν για διεθνή επιστημονική καριέρα, καθώς πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein, και στην Ιατρική Σχολή του Harvard ως ο μοναδικός υποψήφιος που έγινε δεκτός προερχόμενος από ξένη χώρα.

Εκεί απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην λοιμοξιολογία, ενώ στο διεθνούς φήμης ΜΙΤ λαμβάνει μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κλινική έρευνα.

Προτίμησε την Ελλάδα από την καριέρα στο εξωτερικό

Με σπάνια επιστημονική κατάρτιση δεν έμεινε στο εξωτερικό, αλλά γύρισε στην πατρίδα.

Υπηρέτησε την θητεία και μπήκε στο Ε.Σ.Υ ως αγροτικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας και το ολοκλήρωσε το 2001 στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης προσφέροντας υπηρεσίες υπαίθρου.

Ένα χρόνο αργότερα υπέβαλε τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, αναγορεύτηκε διδάκτορας και από τον Δεκέμβριο του 2003 ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα.

Το δυσβάσταχτο έργο στις πλάτες του

Τόσο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002 στο Σολτ Λέικ, στις ΗΠΑ, όσο και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004, ήταν ο υπεύθυνος γιατρός για το σύστημα Ολυμπιακής Συνδρομικής Επιτήρησης.

«Το 12% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορά υγειονομικό προσωπικό»

Η Ελληνική Πολιτεία στηρίζεται πια πάνω του και στην ομάδα του, παρέχοντας του ελάχιστα μέσα και δυσβάσταχτο φορτίο.

Ο ψάλτης... με τα επτά παιδιά

Ο χαμηλών τόνων Σωτήρης Τσιόδρας, πατέρας επτά παιδιών, έχει ένα χόμπι το οποίο έχει στερηθεί το τελευταίο διάστημα κι όχι μόνο της λόγω απαιτητικής ιδιότητάς του.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κορωνοϊού είναι μελετητής της βυζαντινής υμνολογίας, και μέχρι πρόσφατα συνήθιζε να ψέλνει κάθε Κυριακή σε εκκλησία της Κηφισιάς, όπου κατοικεί.

Το μόνο του μέλημα είναι να υπηρετεί την επιστήμη του και να σώζει ζωές. Μετρημένος, με απόλυτη ψυχραιμία αλλά και εμφανή ενσυναίσθηση για τα όσα βιώνουμε. Πιστός στο καθήκον του. Με δυο λόγια,  ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, o  Δικός μας Ήρωας!

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top