«Το 12% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορά υγειονομικό προσωπικό»

221 συλλήψεις σε όλη την επικράτεια για ανοιχτά καταστήματα

υγειονομικό προσωπικό

Το 12% των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού είναι σε υγειονομικό προσωπικό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.  Από τα 495 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα  61 είναι υγειονομικοί υπάλληλοι. Νέα κρούσματα έχουν διαπιστωθεί στα νοσοκομεία: Αλεξάνδρα, Αλεξανδρούπολης, Πρέβεζας, Αττικόν, Καρπάθου και ΚΑΤ. Πολλά είναι τα δείγματα υγειονομικών, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται. 

Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Πάνω από 300 άτομα εργαζομένων σε νοσοκομεία βρίσκονται σε καραντίνα. Σε άλλα νοσοκομεία ισχύει η 7ήμερη καραντίνα και σε άλλα καθόλου. Όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «Ζητάνε οι συνάδελφοι να τεθούν σε καραντίνα όσοι εκτέθηκαν και οι διοικήσεις επικαλούμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ το αρνούνται.  Άλλες διοικήσεις νοσοκομείων το εφαρμόζουν»

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι δε γίνεται εργαστηριακός έλεγχος σε υγειονομικούς που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και ότι υπάρχουν ελλείψεις σε μάσκες, αντισηπτικά και στολές υψηλής προστασίας. «Μένουμε όλοι σπίτι. Μας βοηθάτε» καταλήγει. 

221 συλλήψεις σε όλη την επικράτεια για ανοιχτά καταστήματα

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου μέχρι σήμερα εντοπίστηκαν 209 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και έχουν συλληφθεί 221 άτομα. Οι συλληφθέντες πιάστηκαν να έχουν ανοιχτά τα καταστήματά τους.

Δεν «πήραν στα σοβαρά» τα μέτρα - Άνοιξαν κανονικά τις επιχειρήσεις τους

Μόνο χθες  βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις και συνελήφθησαν 27 άτομα σε όλη την επικράτεια για την μη τήρηση μέτρων για περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικά έχουν γίνει παραβάσεις:
(89) στην Αττική,
(34) στη Δυτική Ελλάδα,
(13) στην Κεντρική Μακεδονία,
(11) στη Θεσσαλία,
(10) στην Κρήτη,
(10) στη Θεσσαλονίκη,
(9) στο Νότιο Αιγαίο,
(9) στα Ιόνια Νησιά,
(9) στην Πελοπόννησο,
(8) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(6) στη Δυτική Μακεδονία,
(6) στη Στερεά Ελλάδα,
(4) στο Βόρειο Αιγαίο και
(3) στην Ήπειρο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top