Κορωνοϊός: 35 νέα κρούσματα στη χώρα μας - 13 οι νεκροί

Στα 530 συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 530 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο αριθμός των νεκρών συνολικά είναι 13. 

Κορωνοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα- 13 οι νεκροί

Από τους 13 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο 13ος ήταν άνω των 80 ετών.  Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 76 έτη.

Μέσα σε 24 ώρες, υπήρξαν 35 νέα κρούσματα στη χώρα μας, φτάνοντας 530, τα περισσότερα από αυτά στην Αθήνα, ενώ τα 98 από αυτά είναι απροσδιόριστα. Μέχρι στιγμής, ελέγχθηκαν περισσότερα από 8.000 άτομα. 

Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Αυτή τη στιγμή, 100 άνθρωποι νοσηλεόνται, από τους οποίους 18 είναι διασωληνομένοι, ενώ αναμένεται να διασωληνωθούν αρκετοί.

Ο κ.Τσιόδρας σημείωσε πως, οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και άρα περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και αυτό πρέπει να το προσέξουμε όλοι μας. Όλοι βλέπετε καθημερινά τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μη γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε τη δέουσα ευθύνη» είπε μεταξύ άλλων. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top