Κορωνοϊός:«Η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα σε περίπτωση έξαρσης και στην Τουρκία»

Τι είπε ο καθηγητής καρδιολογίας, Δημήτρης Κρεμαστινός για τον covid-19

Ο καθηγητής καρδιολογίας, Δημήτρης Κρεμαστινός βρέθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και μίλησε για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό, τόσο για τα συμπτώματα όσο και για τους τρόπους αντιμετώπισης του ιού.

Αυτό που τόνισε και επεσήμανε είναι ψυχραιμία από όλους και ότι ανάλογα περιστατικά έχουν εμφανιστεί και παλαιότερα στη χώρα, όπως η επιδημία της χολέρας και ο H1N1. Ωστόσο, αντιμετωπίστηκαν και δεν ήρθε η «συντέλεια» του κόσμου, όπως μεταδιδόταν.

Κορωνοϊός: Ο «χρυσός» δεκάλογος για την σωστή αντιμετώπιση του ιού

Ψυχραιμία και σωστή αντιμετώπιση είναι οι βασικοί παράγοντες, ώστε να μην επέλθει πανικός.

Ο κ. Κρεμαστινός τόνισε τη σημαντικότητα των «πολλαπλασιαστών», δηλαδή την ύπαρξη ειδικά εκπαιδευμένων ανθρώπων στον στρατό, την αστυνομία και τα σχολεία για το τί πρέπει να γίνεται ημερησίως σε δημόσιους οργανισμούς.

Κορωνοϊός: Ματαιώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την ΕΕ, ώστε να λαμβάνονται τα σωστά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σχετικά με το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, ο κ. Κρεμαστινός επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο να λάβουν όλοι τα μέτρα της «αυτοάμυνας», ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού. 

Η ζωή στο Βέλγιο με τον κορωνοϊό: Ελληνίδα μιλά στο star.gr

Το να κλείνουν, λοιπόν, τα σχολεία αλλά οι μαθητές να κυκλοφορούν έξω και να συναναστρέφονται καθημερινά με δεκάδες κόσμο, δεν θα αποτελέσει μέτρο περιορισμού εξάπλωσης του ιού.

Κορωνοϊός: Τα μέτρα της κυβέρνησης- Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς

Τι αναφέρει για την περίπτωση της Ιταλίας

Όπως ανέφερε ο γνωστός καθηγητής καρδιολογίας, η Ιταλία δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα και γι΄αυτό το λόγο έχει την έξαρση που όλοι ξέρουμε.

«Η Ιταλία δεν έλαβε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως και η Ελλάδα, έλαβαν τα σωστά μέτρα», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.

Επίσης, τόνισε ότι «Η Ελλάδα θα έχει πραγματικό πρόβλημα αν και η Τουρκία εμφανίσει έξαρση του ιού, όπως και η Ιταλία». Η χώρα μας, σε αυτή την περίπτωση, θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο "πυρών"», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κορωνοϊός στην Ευρώπη: Αναλυτικά τα κρούσματα και οι θάνατοι σήμερα

Τι πρέπει να κάνουμε για να προφυλαχτούμε

Ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι όλοι να μάθουμε να αμυνόμαστε. Τα χέρια μας, σύμφωνα με τον γιατρό, είναι πάντα εστία μικροβίων.

Όλοι οφείλουμε να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, καθώς χωρίς να το καταλαβαίνουμε, αγγίζουμε διαρκώς μολυσμένες εστίες και παίρνουμε όλα τα μικρόβια από τις πύλες εισόδου, μάτια, στόμα και μύτη.

Αυτό το μέτρο πρόληψης είναι απαραίτητο να λαμβάνετε για να μην νοσήσουμε από όλες τις ασθένειες.

Κορωνοϊός: Κρούσμα περιφερόταν με ταξί από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Τι ανέφερε για τη Θεία Κοινωνία

Ο κ. Κρεμαστινός επεσήμανε ότι το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα και σχετίζεται με την πίστη του καθενός.

«Ο μεν πιστός, που πιστεύει στη Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να «πιστεί» ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να του μεταφέρει τον ιό. Για όσους δεν πιστεύουν, θεωρούν ότι θα μολυνθούν από τη Θεία Κοινωνία; Για να γίνει αυτό πρέπει να μεταδοθεί σε μεγάλο ποσοστό ο ίδιος ο ιός», συμπλήρωσε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top