Η ζωή στο Βέλγιο με τον κορωνοϊό: Ελληνίδα μιλά στο star.gr

«Ενημερωθήκαμε για κρούσματα στο σχολείο της κόρης μου.Καμία απολύμανση»

Ακούστε τί είπε στο star.gr Ελληνίδα που ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες

Την εικόνα που επικρατεί στο Βέλγιο με τον κορωνοϊό περιέγραψε στο star.gr η Βασιλική Περιστέρη, μόνιμος κάτοικος στις Βρυξέλλες.

«Μας ενημέρωσαν για κρούσματα κορωνοϊού στο σχολείο της κόρης μου, με email. Το σχολείο δεν έκλεισε, δεν έγινε καμία απολύμανση και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά» σημείωσε. Τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο στη βελγική πρωτεύουσα, καθώς οι απουσίες γίνονται δεκτές μόνο με χαρτί γιατρού. Ως μέτρο πρόληψης περιορίστηκε η παρουσία ενηλίκων στο χώρο του σχολείου, ενώ έγιναν συστάσεις στα σχολεία να αποφεύγουν τις εκδρομές.

Κορωνοϊός: Τα μέτρα της κυβέρνησης- Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς

Όπως ανέφερε η κ. Περιστέρη, οι Έλληνες του Βελγίου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τα μέτρα που λαμβάνονται κατά του κορωνοϊού, σε αντίθεση με τους Βέλγους οι οποίοι δείχνουν ψυχραιμία.

«Οι Βέλγοι δεν λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας, τα μέσα συγκοινωνίας είναι γεμάτα και δεν βλέπεις κόσμο να κυκλοφορεί με μάσκες» συμπλήρωσε.

Κορωνοϊός στην Ευρώπη: Αναλυτικά τα κρούσματα και οι θάνατοι σήμερα

Την ίδια ώρα,  ξεκίνησαν τα πρώτα φαινόμενα αισχροκέρδειας στις Βρυξέλλες. Όπως κατάγγειλε η κ. Περιστέρη «Από 1,5 ευρώ το μπουκαλάκι αντισηπτικού, εκτοξεύτηκε στα 4,5 και 5 ευρώ μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

 Ο πρώτος νεκρός στο Βέλγιο εξαιτίας του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει την εξάπλωση του ο Covid-19 στην Ευρώπη. Σήμερα αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων σε ορισμένες χώρες. Η Ιταλία μετρά μέσα σε 24 ώρες, 997 νέα κρούσματα και 168 νέους θανάτους.Εκατοντάδες νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία. Το Βέλγιο μετρά τον πρώτο θάνατο στη χώρα, ενώ στην Πορτογαλία, θετική στον ιό βρέθηκε η υφυπουργός Υγείας της χώρας.

Ιταλία: Άνω-κάτω το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου λόγω κορωνοϊού

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top