Κορωνοϊός: Τα μέτρα της κυβέρνησης- Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ανάμεσα σε αυτά είναι ευέλικτο ωράριο εργασίας, πρόσθετη άδεια και τηλεργασία, ειδικά για τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι θα μείνουν εκτός σχολείων για 14 μέρες.

Αργά το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην «άδεια ειδικού σκοπού» που θα λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές θα δοθεί για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων. Το μέτρο ισχύει για όσους έχουν παιδιά έως 15 ετών.

Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειες, τρεις θα καταγράφονται ως ειδικού σκοπού και μία ως κανονική άδεια. Η άδεια αφορά εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν μπορεί να λαμβάνεται ταυτόχρονα από τους δύο γονείς. Εξαιρούνται περιπτώσεις στις οποίες ο ένας γονέας έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, νοσηλεύεται για άλλη ασθένεια ή είναι ΑμεΑ.  

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κόστος του μέτρου, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, ενώ για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό, το κράτος θα καλύψει το 1/3 των αποδοχών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top