Κορωνοϊός: Κρούσμα περιφερόταν με ταξί από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Σε καραντίνα 19 γιατροί του νοσοκομείου Κοζάνης

Σοβαρές παραλείψεις όσον αφορά στην τήρηση του πρωτοκόλλου για την εξακρίβωση των κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκαν σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ασθενών. 

Κορωνοϊός: Στα 90 τα κρούσματα – Τρεις ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Η μία αφορά στον 70χρονο, ο οποίος χθες το βράδυ μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» χωρίς να έχει πάρει κάποιο μέτρο προστασίας, όπως μάσκα, και αντιμετωπίστηκε ως περιστατικό λοίμωξης του αναπνευστικού, καθώς δεν είχε ιστορικό έκθεσης σε κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: Κρούσμα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Ο 70χρονος περιφερόταν από θάλαμο σε θάλαμο, ωστόσο το απόγευμα η κατάστασή του επιδεινώθηκε και αποφασίστηκε να του γίνουν οι εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Τελικά στις 22:00 το βράδυ από το Ινστιτούτο Παστέρ διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας πάσχει από κορωνοϊό και αποφασίστηκε να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του. 

Κορωνοϊός: Κλειστά όλα τα σχολεία – Τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά

Ίδια και χειρότερη ήταν η κατάσταση που επικράτησε στην Κοζάνη. Ένας 53χρονος, εργαζόμενος στο μικροβιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καστοριάς, πήγε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κέντρο υγείας στη Σιάτιστα με λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά εισήχθη στα απομονωμένα δωμάτια, όμως μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ θεωρήθηκε ότι δεν πληροί τα κριτήρια του κρούσματος. 

Ο ίδιος όμως δεν πείστηκε και θέλησε να βεβαιωθεί για το τι έχει. Έτσι πήρε ταξί από τη Σιάτιστα και πήγε στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου τελικά διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Μέχρι να βγουν όμως τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο 53χρονος ήρθε σε επαφή τόσο με ασθενείς, όσο και με προσωπικό του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 19 άνθρωποι να βρίσκονται σε καραντίνα στο νοσοκομείο Κοζάνης και άλλοι 17 στο νοσοκομείο Καστοριάς, όπου εργάζεται ο ασθενής.

Τελικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε σοβαρή κατάσταση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top