Κορωνοϊός: Κλειστά όλα τα σχολεία – Τι θα γίνει με τη σχολική χρονιά

Σκέψεις να μετατεθούν οι πανελλήνιες

Αναστέλλεται από σήμερα και για τις επόμενες 14 μέρες η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων  λόγω κορωνοϊού μετά από απόφαση της κυβέρνησης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης: Άδεια στον ένα γονέα για τα κλειστά σχολεία

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, των πανεπιστημίων, των φροντιστηρίων, καθώς και των νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών, μετά από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Συναγερμός στην ΕΕ για τον COVID19: Οι αποφάσεις των 27 στη τηλεδιάσκεψη

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τόνισε πως δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και πως το κλείσιμο των σχολείων αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους για να εμποδιστεί η διασπορά του ιού. 

Κεραμέως: Τι θα γίνει με τις χαμένες ώρες στα σχολεία λόγω κορωνοϊού

Σημείωσε επίσης ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών. Ανάμεσα στις σκέψεις τους υπουργείου είναι να μειωθεί η διδακτική ώρα από 45 στα 35 λετπά και να σταματήσουν οι σχολικές εκδρομές και οι περίπατοι που είναι δύο ανά μήνα.  Εξετάζεται επίσης το σενάριο να επεκταθεί η σχολική χρονιά ή να γίνουν μαθήματα ακόμα και κοντά στο Πάσχα. 

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η κυρία Κεραμέως, είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ πως είναι πιθανό να μετατεθούν οι ημερομηνίες αν κριθεί σκόπιμο, προκειμένου να καλυφθεί η διδακτέα ύλη.

Ξεκίνησαν να λειτουργούν με τηλεργασία πολλές επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού

Όσον αφορά στις σχολικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, η υπουργός τόνισε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της ματαίωσής τους, ενώ για τα πανεπιστήμια εξετάζεται το ενδεχόμενο τα γίνονται μαθήματα εξ αποστάσεως, ώστε να μη χάσουν οι μαθητές το εξάμηνο. 

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Εκτός των μέτρων στο εκπαιδευτικό σύστημα, μέτρα λαμβάνονται και σε άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Ήδη έχει γίνει γνωστό πως αναστέλλονται οι λειτουργίες στα ΚΑΠΗ, ενώ για 4 εβδομάδες δεν θα γίνονται συνεδριακές εκδηλώσεις, ή πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους με άνω των 1.000 ατόμων. 

Ανακοινώθηκαν και μέτρα για αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου το υφυπουργείο Αθλητισμού εξέδωσε και ανακοίνωση για αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών εκδηλώσεων των σχολείων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top