Το σχέδιο της κυβέρνησης: Άδεια στον ένα γονέα για τα κλειστά σχολεία

Πώς θα επιμεριστεί το κόστος μεταξύ κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων

Tο σχέδιο της κυβέρνησης αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, για την  άδεια 14 ημερών όσο δηλαδή είναι κλειστά τα σχολεία για τον κορωνοϊό,  στον ένα γονέα ανήλικου παιδιού.  

Όπως ανέφερε  το κόστος για την οικονομία είναι σίγουρα μεγάλο, αλλά κρίθηκε αναγκαίο οι γονείς να είναι με τα παιδιά και να κρατούν στο σπίτι - αλλιώς δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα το μέτρο.

Κικίλιας: Κλείνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΑΕΙ για δύο εβδομάδες! 

Tι άδεια θα είναι αυτή:  

Υπάρχουν δύο σενάρια, το ένα είναι το κόστος να επιμεριστεί το κράτος και οι εργοδότες ή να συμμετάσχει και ο εργαζόμενος σε ένα ποσοστό. Δηλαδή οι πέντε ημέρες να είναι από την καλοκαιρινή άδεια, οι άλλες πέντε από το κράτος και οι πέντε από τον εργοδότη, ώστε να μην υπάρχει καμιά απώλεια μισθού. Απόψε θα κλειδώσουν όλα αυτά και θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης οι επίσημες ανακοινώσεις.  

Συναγερμός στην ΕΕ για τον COVID19: Οι αποφάσεις των 27 στη τηλεδιάσκεψη

Σύσκεψη για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορονοϊού,  οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης  και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκαν το απόγευμα  και αφού εξέτασαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Οικονομία και στην κοινωνία, συμφώνησαν στα εξής: 

Κεραμέως: Τι θα γίνει με τις χαμένες ώρες στα σχολεία λόγω κορωνοϊού

1.       Το  Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.

2.       Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «το σύνολο του παραγωγικού ιστού – Πολιτεία, επιχειρήσεις  και εργαζόμενοι –  θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορωνοϊού.  Απαιτείται, απ’ όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top