Κεραμέως: Τι θα γίνει με τις χαμένες ώρες στα σχολεία λόγω κορωνοϊού

Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους - Οι άλλες λύσεις

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να συνεχισθεί η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων προκειμένου να αποτραπεί η  εξάπλωση του κορωνοϊού, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα. 

Κικίλιας: Κλείνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΑΕΙ για δύο εβδομάδες!

Η υπουργός Παιδείας απάντησε συγκεκριμένα σε ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, για το αν θα υπάρξει παράταση στο σχολικό έτος, ειδικά αν συνεχισθεί η διακοπή λειτουργίας των σχολείων, και το τι θα γίνει με την Γ Λυκείου και τις Πανελλήνιες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:  

«Εξετάζουμε τα δεδομένα κάθε στιγμή, κάθε λεπτό και θα επανεξετάζονται αυτά διαρκώς με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πώς  θα καλυφθεί η ύλη: Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καλυφθεί ανώδυνα το χαμένο έδαφος. Ήδη υπάρχει αναστολή των περιπάτων και μπορεί να μειωθεί η διδακτική ώρα από 45 σε 35 λεπτά. Αν τυχόν χρειασθεί και  νέα αναστολή, υπάρχει η δυνατότητα για χρήση των ημερών του Πάσχα, επέκτασης του σχολικού έτους, διδασκαλίας από απόσταση κλπ.».     

Όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για διακοπή των μαθημάτων σε σχολεία-φροντιστήρια επί 14 ημέρες, η κυρία Κεραμέως ανέφερε:    

Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι σε αυτή την πρόκληση ακούμε τους ειδικούς. Σήμερα δρούμε προληπτικά για να προστατέψουμε τα παιδιά μας και τους πολίτες. Δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Όπως διευκρίνισε η απόφαση περιλαμβάνει και τα ΙΕΚ και τα  Κέντρα Δία Βίου Μάθησης, όπως και κάθε άλλη μονάδα εκπαίδευσης  που οφείλει να αναστείλει  τη λειτουργία της, προκειμένου να περιορισθεί δραστικά η εξάπλωση του ιδού.

Κεραμέως: Κλειστά και τα φροντιστήρια για τον κορωνοϊό 

Για το αν κάποια παιδιά είναι ασυμπτωματικά και να πρέπει να αποφύγουν τις επαφές με γιαγιάδες --  παππούδες ή και τις εξόδους τους με φίλους τα μεγαλύτερης ηλικίας, η υπουργός Παιδείας απάντησε:  

«Πρέπει όλοι να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού και ο ρόλος της τήρησής τους είναι καθοριστικός. Πρέπει να περιορίσουν και οι μαθητές, όπως όλοι  μας τις δημόσιες συναθροίσεις». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top