Κεραμέως: Κλειστά και τα φροντιστήρια για τον κορωνοϊό

Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε να κλείσουν όλες οι εξωσχολικές δομές

Νίκη Κεραμέως

Κλειστά θα είναι και τα φροντιστήρια (ξένων γλωσσών και προετοιμασίας για τα μαθήματα) επί 14 ημέρες, εκτός από τα σχολεία, όπως εισηγήθηκε η  υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.   

Κικίλιας: Κλείνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΑΕΙ για δύο εβδομάδες!

Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε  συγκεκριμένα να κλείσουν και όλες οι εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης, όπως ήδη αποφασίσθηκε για τα σχολεία.  

Ο διάλογος του Μητσοτάκη με τον Κουρτς για τον κορωνοϊό

Αν και αρχικά δεν περιλαμβανόταν στα νέα μέτρα για την αποτροπή του κορονωϊού η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των φροντιστηρίων (τα οποία υπάγονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης ως ιδιωτικές  επιχειρήσεις), η εισήγηση της κας  Κεραμέως έγινε δεκτή και θα παραμείνουν κλειστά  επί 14 ημέρες, όπως και τα σχολεία. 

Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής που συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπ. Παιδείας   

Οι ενέργειες Ελλήνων Προσκόπων μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Το Ίδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας (10/3/2020) για την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες, ενημερώνει υπεύθυνα την Κοινωνία:

  • Αναστέλλονται ανεξαιρέτως όλες οι Προσκοπικές δραστηριότητες έως και την 24η Μαρτίου 2020 σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  • Όλοι οι χώροι των Προσκοπικών Συστημάτων θα απολυμανθούν για προληπτικούς λόγους, κατά την διάρκεια των 14 ημερών.
  • Σε κάθε περίπτωση, εφόσον από την Πολιτεία λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ή δίδονται ειδικότερες οδηγίες για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, το Σ.Ε.Π. θα προσαρμόζεται σχετικά.
  • Τα κατά τόπους Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς/κηδεμόνες των μελών του Σ.Ε.Π., για οποιοδήποτε θέμα απαιτηθεί.

Το Ίδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) εάν κριθεί αναγκαίο θα λάβει επιπλέον μέτρα, δρώντας υπεύθυνα και με γνώμονα την ασφάλεια των Μελών του και των οικογενειών τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top