Κικίλιας: Κλείνουν σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΑΕΙ για δύο εβδομάδες!

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού

Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας για δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λόγω του κορωνοϊού.  Η απόφαση εκτός από τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, αφορά επίσης τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια. 

Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα - Κρίσιμη η κατάσταση του 66χρονου

Ιταλία όπως… Ουχάν: Επιδρομή στα σούπερ μάρκετ λόγω καραντίνας

 Όπως ανέφερε κ. Κικίλιας οι εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστές για 14 ημέρες για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Ο κορωνοϊός και θεία κοινωνία: Για όλα υπάρχει λύση που να μη διχάζει

Ο κορωνοϊός «έκοψε» τις βόλτες με ταξί​​​​ στην Αθήνα

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας  θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, ενώ μίλησε και την για ατομική ευθύνη όλων. «Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά. δηλώσεις το

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε συγκεκριμένα: 

«Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου».

   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top