Δίκη Τοπαλούδη: «Τον έκαναν ό,τι ήθελαν οι παρέες του»

Τι κατέθεσαν η γιαγιά και ο πατέρας του 23χρονου

δίκη Τοπαλούδη

Κατέθεσε η γιαγιά του 23χρονου Ροδίτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η οποία εξέφρασε σιγουριά για την αθωότητα του εγγονού της. Την 27η Νοεβρίου 2018, η ηλικιωμένη βρισκόταν στον ισόγειο όροφο του σπιτιού όπου βασανίστηκε η άτυχη Ελένη.

Δίκη Τοπαλούδη: «Αίμα της Ελένης βρέθηκε σε όλο το σπίτι στους Πευκούς»

Όπως είπε η ίδια, δεν άκουσε απολύτως τίποτα από όσα έγιναν στο σπίτι το επίμαχο βράδυ, πλην του ήχου από το φορτηγάκι όταν πήγαν στο εξοχικό οι δύο κατηγορούμενοι με την φοιτήτρια. Το μόνο που άκουσε, ήταν την παρέα να γελά καθώς μπήκε στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

«Έκτοτε δεν άκουσα τίποτα» κατέθεσε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε: «Μακάρι να είχα ακούσει, θα ξύπναγα τον γιο μου και θα ανεβαίναμε επάνω».

Η ηλικιωμένη γυναίκα είπε στο δικαστήριο ότι πιστεύει τον εγγονό της πως είναι απόλυτα αθώος: «Εμένα μου είπε πως δεν έκανε τίποτα κι εγώ τον πιστεύω, γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του».

Οι διάλογοι ήταν οι εξής:

Εισαγγελέας: Εκεί μέσα γίνονταν σφαγή για 3,5 ώρες. Είναι δυνατόν όσο γίνεται αυτό το μακελειό, γιατί μακελειό είναι, εσείς να μην ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω, δεν άκουσα τίποτα, μακάρι να άκουγα ...

Επιδεικνύοντας την φωτογραφία της σωρού της φοιτήτριας, η εισαγγελέας επαναλαμβάνει την ερώτηση:

Εισαγγελέας: Αυτό είναι μακελειό. Το καταλάβατε; Λέτε ότι δεν ξέρετε ...

Μάρτυρας:  Δεν άκουσα ...

Εισαγγελέας: Μήπως ήσασταν συνηθισμένη να ακούτε τέτοια πράγματα; Υπήρξαν και άλλες κοπέλες που είπαν για το σπίτι....

Μάρτυρας: Όχι όχι.. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Αν άκουγα κάτι, θα ανέβαινα πάνω, μακάρι να άκουγα...

Πατέρας 23χρονου: «Δεν υπάρχει βιασμός»

Ο πατέρας του 23χρονου δήλωσε βέβαιος πως «βιασμός δεν υπάρχει, γιατί δεν βιάσανε τη κοπέλα...το ξέρω από τον γιο μου. Δεν έγινε βιασμός, πήγε με τη θέλησή της» και πως ο 23χρονος, «ούτε την σκότωσε ούτε την πείραξε».

Δίκη Τοπαλούδη: Τι είπε ο νέος δικηγόρος του Ροδίτη για την υπόθεση

Ο μάρτυρας ξεκίνησε να καταθέτει αφού απομακρύνθηκε από την αίθουσα ο γιος του, καθώς ο κατηγορούμενος άρχισε να τον βρίζει μόλις τον είδε να ανεβαίνει στο βήμα.

Στην κατάθεσή του, ο πατέρας αναφέρθηκε σε ιστορικό προβλημάτων του γιου του, λέγοντας πως «είχε εμμονές» και πως έκανε χρήση ναρκωτικών από το Λύκειο. «Τον στείλαμε τρεις φορές στο ΚΕΘΕΑ για αποτοξίνωση» είπε.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο γιος του μέχρι το καλοκαίρι του 2018 «ήταν καθαρός» αλλά μετά «ξανάμπλεξε». Όπως είπε ο πατέρας, «ήταν άβουλο πλάσμα, τον έκαναν ό,τι ήθελαν οι παρέες του. Τους τελευταίους μήνες πριν τη δολοφονία, τον έστειλα σε ψυχολόγο και ψυχίατρο γιατί μου έλεγε ότι είχε αυτοκτονικές σκέψεις. Όσο έπαιρνε τα φάρμακα που του έδωσε ο γιατρός, ήταν καλύτερα». 

Η εισαγγελέας, επικαλούμενη πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε για την κατάσταση του 23χρονου, τόνισε στον μάρτυρα, πως σε αυτήν αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. «Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι, αλλά προσποιείται.. Κοινώς, μας δουλεύει» είπε η εισαγγελέας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top