Δίκη Τοπαλούδη: «Αίμα της Ελένης βρέθηκε σε όλο το σπίτι στους Πευκούς»

Η κατάθεση της βιοχημικού της ΕΛ.ΑΣ που εξέτασε τα γενετικά υλικά

Συνεχίστηκε η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Σήμερα κατέθεσε η βιοχημικός της ΕΛ.ΑΣ που εξέτασε τα γενετικά υλικά (αίμα), σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν σε όλους τους χώρους του σπιτιού στους Πευκούς στη Λίνδο, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δίκη Τοπαλούδη: Τι είπε ο νέος δικηγόρος του Ροδίτη για την υπόθεση

Στην κατάθεση της η βιοχημικός υποστήριξε πως δεν ξέρει με ποιον τρόπο βρέθηκαν εκεί τα γεννητικά υλικά. Ωστόσο, γενετικό υλικό της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε σε όλους τους χώρους του σπιτιού, την κουζίνα, το χολ, το μπάνιο, στο φορτηγάκι αλλά και στα αντικείμενα. 

Δίκη Τοπαλούδη: «Θα σου σπάσω τα κόκαλα, δολοφόνε!»

Αποσπάσματα της κατάθεσης της βιοχημικού

«Δεν έχω εικόνα του χώρου. Μετέβη κλιμάκιο από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, όπου συνέλεξε γεννητικό υλικό. Παρέλαβα στυλεούς και αντικείμενα. Βρέθηκε γενετικό υλικό της Ελένης σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι. Στα πλακάκια της μπανιέρας, στην κουρτίνα και το κουρτινόξυλο του μπάνιου, σε τοίχο χολ και σε κόκκινο τοίχο σε άλλο μέρος του σπιτιού.

Επίσης, ίχνη της Ελένης βρέθηκαν σε μεταλλικό κολονάκι στην πλευρά του συνοδηγού κοντά στο λάστιχο, στην πόρτα του συνοδηγού και στο προσκέφαλο του συνοδηγού.

Σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι, σε πόμολο, σε συρτάρι κουζίνας, στο ταβάνι και στην είσοδο του μπάνιου υπήρχαν γενετικά μείγματα της Ελένης και του Ροδίτη κατηγορούμενου. Και στο αυτοκίνητο βρέθηκε γενετικό υλικό του Ροδίτη κατηγορούμενου.

Στη σφουγγαρίστρα και στο πόμολο του συρταριού της κουζίνας υπάρχει γενετικό υλικό της Ελένης και των δύο κατηγορουμένων

Στη βάνα βρύσης της κουζίνας, στο κοντάρι της σφουγγαρίστρας υπήρχε γενετικό υλικό της Ελένης και του Αλβανού κατηγορούμενου

Το σίδερο βρέθηκε μέσα στη θάλασσα και δεν απέδωσε κανένα γενετικό τύπο.

Δεν μπορώ να αποδώσω την ιστορία πίσω από τα σημεία που βρέθηκαν τα γενετικά υλικά».

Κούγιας: «Η ανθρωποκτονία έγινε με άγριο κυνηγητό και αυτό προκύπτει από τα γεννητικά υλικά που βρέθηκαν»

«Το αδίκημα του ομαδικού βιασμού έχει πιστοποιηθεί από τις απολογίες των κατηγορουμένων. Αρνούμαστε ότι υπήρχε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με φυσιολογικό τρόπο και αυτό ήταν και η αιτία της ανθρωποκτονίας της […] Η ανθρωποκτονία έγινε με άγριο κυνηγητό μέσα στο σπίτι και αυτό προκύπτει από τα γεννητικά υλικά που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη.
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top